Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   CEC respinge acuzaţiile de fraudare…

CEC respinge acuzaţiile de fraudare aduse la adresa instituţiei

După ce,  de către  mai multe instituții mass-media a  fost vehiculată informaţie privind fraudări ale ultimelor scrutine din R. Moldova, generate inclusiv de funcționarea sistemelor informaționale implementate de Comisia Electorală Centrală (CEC), entitatea a respins acuzaţiile  făcând unele precizări într-un comunicat de presă.

„Respingem cu vehemență acuzațiile nefondate aduse Comisiei, considerându-le neîntemeiate. Percepem aceste acțiuni ca fiind încercări de a reduce din credibilitatea procesului electoral, în preajma unui nou scrutin – alegerile prezidențiale.

Declarăm că CEC rămâne a fi și în continuare o instituție independentă, deschisă, profesionistă, axată pe interesele cetățenilor. Totodată, amintim că CEC este certificată internațional ISO în domeniul managementului calităţii şi securităţii informaţiei”, se menţioneză în comunicat.

În contextul celor spuse, CEC  a lansat invitații oficiale tuturor partidelor politice și partenerilor de dezvoltare ai instituției  să identifice și să delege proprii experți în domeniul electoral și al tehnologiilor informaționale pentru a efectua o evaluare independentă și complexă a funcționalității Sistemului Informațional Automatizat de Stat “Alegeri”, fapt care ar combate declaraţiile  pe care CEC le-a categorisit ca sterile, speculative și rău intenționate, potrivit cărora sunt influențate și manipulate rezultatele alegerilor.