CEC publică rezultatele preliminare: Năstase a câștigat cu o diferență de peste 12 mii de voturi

Potrivit rezultatelor preliminare ale turului doi pentru alegerea primarului general al municipiului Chișinău, publicate de Comisia Electorală Centrală (CEC), 248 674 de alegători au participat la vot, ceea ce constituie 39,12 % din numărul total al alegătorilor din capitală.

Pentru candidatul PSRM, Ion Ceban, au votat 116 788 alegători sau 47,43 % din numărul total de voturi valabil exprimate, iar pentru candidatul PPDA, Andrei Năstase, au votat 129 432 alegători sau 52,57 % din numărul total de voturi valabil exprimate. Respectiv, Andrei Năstase a câștigat mandatul de un an la șefia capitalei cu un avantaj de 12 644 de voturi față de contracandidatul său, Ion Ceban.

După confirmarea rezultatelor și validarea mandatului primarului ales de către Judecătoria Chișinău, Comisia Electorală Centrală și Consiliul electoral de circumscripție municipală Chișinău vor publica rezultatele definitive.

Citiți și: 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *