Ceban, despre ce ar putea influența înțelegerea dintre PSRM și ACUM în campania pentru Primăria Chișinău

Candidatul socialist la funcția de primar general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, susține că soarta majorității parlamentare PSRM-ACUM va fi determinată de comportamentul candidaților celor două entități politice în campania electorală.

În contextul în care reprezentanții ACUM au anunțat că Andrei Năstase va fi candidatul blocului la funcția de edil al capitalei, Ion Ceban menționează că va candida „indiferent de decizia blocului ACUM”.

„Impactul campaniei asupra funcționalității alianței va fi determinat, probabil, de comportamentul abordat în campanie de candidați și echipele lor. Bunăoară, eu nu voi face campanie pentru concurenții electorali, ci pentru locuitorii Chișinăului. Sper din tot sufletul că aceste alegeri vor fi o competiție de programe, oferte, soluții pentru problemele capitalei. Prea mult timp s-a vorbit despre orice, numai nu despre problemele capitalei, ale oamenilor”, a scris socialistul într-o postare pe pagina sa de Facebook.

PSRM și ACUM au semnat un acord de înțelegere temporară și au format majoritatea parlamentară la 8 iunie. Anterior, Igor Dodon declara că un nou acord între cele două entități politice urma să fie semnat la sfârșitul lunii iulie, ceea ce nu s-a întâmplat până în prezent. Totodată, Zinaida Greceanîi a sugerat că cei doi candidați de la PSRM și ACUM la funcția de primar al capitalei ar trebui să semneze un „pact de neagresiune”, Năstase menționând că nu vede necesitatea.

Năstase l-a învins pe Ceban la alegerile locale noi din 2018, dar scrutinul nu a fost validat, decizia instanței fiind luată după o contestare depusă de către socialist.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *