Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Ceban, despre ce ar putea…

Ceban, despre ce ar putea influența înțelegerea dintre PSRM și ACUM în campania pentru Primăria Chișinău

Candidatul socialist la funcția de primar general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, susține că soarta majorității parlamentare PSRM-ACUM va fi determinată de comportamentul candidaților celor două entități politice în campania electorală.

În contextul în care reprezentanții ACUM au anunțat că Andrei Năstase va fi candidatul blocului la funcția de edil al capitalei, Ion Ceban menționează că va candida „indiferent de decizia blocului ACUM”.

„Impactul campaniei asupra funcționalității alianței va fi determinat, probabil, de comportamentul abordat în campanie de candidați și echipele lor. Bunăoară, eu nu voi face campanie pentru concurenții electorali, ci pentru locuitorii Chișinăului. Sper din tot sufletul că aceste alegeri vor fi o competiție de programe, oferte, soluții pentru problemele capitalei. Prea mult timp s-a vorbit despre orice, numai nu despre problemele capitalei, ale oamenilor”, a scris socialistul într-o postare pe pagina sa de Facebook.

PSRM și ACUM au semnat un acord de înțelegere temporară și au format majoritatea parlamentară la 8 iunie. Anterior, Igor Dodon declara că un nou acord între cele două entități politice urma să fie semnat la sfârșitul lunii iulie, ceea ce nu s-a întâmplat până în prezent. Totodată, Zinaida Greceanîi a sugerat că cei doi candidați de la PSRM și ACUM la funcția de primar al capitalei ar trebui să semneze un „pact de neagresiune”, Năstase menționând că nu vede necesitatea.

Năstase l-a învins pe Ceban la alegerile locale noi din 2018, dar scrutinul nu a fost validat, decizia instanței fiind luată după o contestare depusă de către socialist.