Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Ce spune Valeriu Streleț despre…

Ce spune Valeriu Streleț despre Maia Sandu

„Maia Sandu este un redutabil economist care a lucrat inclusiv la oficiul Băncii Mondiale din Chișinău, a lucrat într-o funcție destul de înaltă la Fondul Monetar Internațional. Cred că dânsa cunoaște foarte bine toate elementele de gestiune financiară, control, supraveghere, politici monetare”, a menționat premierul Valeriu Streleț, în cadrul emisiunii Puterea a Patra de la N4.

Prim-ministul Valeriu Streleț afirmă că dacă Maia Sandu ar ajunge la șefia Băncii Naționale a Moldovei ar fi un bun Guvernator. „Eu cred că dânsa cunoaște foarte bine toate elementele de gestiune financiară, sistem bancar, control, supraveghere, politici monetare, tot ce trebuie să cunoască un bun Guvernator”, a subliniat premierul.

Întrebat ce părere are la declarația Maiei Sandu că ar putea să candideze la funcția de președinte a R. Moldova, Valeriu Streleț a spus că nu a auzit această afirmație. Amintim că în cadrul emisiunii Interpol de la TV7, Maia Sandu a afirmat că ar putea candida la funcția de șef al statului, în cazul în care acesta ar fi ales prin vot direct de către popor.