Ce spune Plahotniuc despre înaintarea liderilor ACUM la funcțiile de premier și președinte al Parlamentului

Liderul democraților, Vlad Plahotniuc, consideră că membrii Blocului ACUM ar trebui să fie conștienți de faptul că pentru a alege președintele Parlamentului și pentru a desemna premierul, este absolut necesar ca mai întâi să fie constituită o majoritate parlamentară – în contextul în care Blocul a propus astăzi candidaturile lui Andrei Năstase și a Maiei Sandu la funcțiile de președinte al Parlamentului și premier al țării.

„Vreau să le transmit că pentru a alege președintele Parlamentului, pentru a desemna premierul, este absolut necesar ca să se constituie o majoritate parlamentară, închegată pe principii clare care presupun stabilitate politică, dezvoltare economică, grijă socială și nicidecum acea destabilizare pe care am auzit că o promovează acel Bloc. Totodată, această majoritatea parlamentară trebuie să cunoască ce vor să facă aceste persoane dacă le oferă aceste funcții. Dacă vor face și pentru oameni câte ceva – e una, dar dacă doar vor să se pricopsească cu asistenți, mașini de serviciu, pază și probabil salarii, pentru că am auzit că nu au primit demult salarii, atunci e slută treaba. Îi așteptăm la negocieri, o să vedem ce spun ei și o să le oferim și noi răspunsuri”, a declarat Vlad Plahotniuc.

Liderul PDM a anuțat că democrații sunt gata să negocieze cu toate partidele politice care doresc să evite o eventuală criză politică în R. Moldova, iar în situația în care vor avea loc alegeri anticipate, acest lucru se va întâmpla nu din cauza PDM, ci din cauza altor formațiuni politice


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *