Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Ce spune PDM despre evenimentul…

Ce spune PDM despre evenimentul „secret” pe care îl organizează duminică în PMAN

Partidul Democrat nu și-a înaintat încă nici un candidat în campania electorală, iar potrivit informațiilor disponibile pe site-ul Primăriei, democrații planifică organizarea unui eveniment de amploare în acestă duminică, 21 octombrie, la care sunt așteptate circa 60 de mii de persoane.

Contactat de Ziarul de Gardă, purtătorul de cuvânt al PDM a menționat că nu cunoaște nimic despre acest eveniment.

„Problema e că eu nu cunosc, nu am auzit nimic. Toată informația o dețin de săptămâna trecută când un reprezentant din alt partid a spus la o emisiune despre un asemenea eveniment și nu a fost confirmat de reprezentanții PDM. Nu pot nici să confirm, nici să infirm”, a spus Vitalie Gamurari.

L-am contactat și pe deputatul democrat Sergiu Sîrbu, care a declarat că nu face parte din echipa de organizare a evenimentului, iar detaliile despre manifestație vor fi făcute mai târziu.

„Posibil să avem un eveniment duminică, dar deja detaliile, probabil, vor fi anunțate puțin mai târziu. Posibil să avem un eveniment mare, dar nu vă pot spune detalii”, a precizat Sergiu Sîrbu.

Pentru că nu a existat încă nici o informație oficială despre când vor fi înaintați primii candidați democrați pentru alegerile parlamentare, l-am întrebat pe deputatul Sîrbu dacă s-a discutat acest lucru la partid.

„Dvs vreți eu să vă spun toate secretele pe care noi le discutăm la partid? Vă spun că în scurt timp veți afla mai multe detalii”, a spus Sîrbu.

Nici purtătorul de cuvânt al democraților nu a putut să ne informeze despre lansarea în campanie a candidaților democrați, precizânt doar că, din câte cunoaște, astfel de discuții nu au avut încă loc.

Potrivit site-ului Primărei, Partidul Democrat a rezervat Piața Marii Adunări Naționale de la ora 8 dimineața, pâna la 21.00 pentru organizarea și desfășurarea unei întruniri sub formă de manifestație politică în scopul comunicării cu membrii și simpatizanții Partidului Democrat.

Tot pe 21 octombrie, PMAN-ul a fost rezervat și de PSRM. Contactat telefonic, deputatul socialist Vlad Batrîncea a declarat însă că partidul nu va organiza nici o manifestație în PMAN și că membrii partidului vor merge în teritoriu.