Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Ce spune Mihai Ghimpu despre…

Ce spune Mihai Ghimpu despre plecarea unui deputat PL?

Mihai Ghimpu, liderul Partidului Liberal (PL), susține că nu a știut despre intenția liberalului, Iurie Dârda, de a părăsi fracțiunea parlamentară.

„Eu nu am vorbit cu dl Dârda, dar consider că a fost pus în situația să se retragă: controale, FISC, CNA… nu știu. Cum la noi se practică. Mai cunosc și alte cazuri. Pe unii vor să-i atragă în PD, dar să vedem ce va urma”, a declarat liberalul, în cadrul emisiunii În Profunzime de la ProTV.

PL a rămas fără un deputat, după ce Iurie Dârda a anunțat că părăsește formațiunea condusă de Mihai Ghimpu. Dârda nu a venit cu acuzații în adresa partidului pe care l-a reprezentat, el anunțând că pleacă din cauza campaniei de denigrare pornite împotriva sa. „Nu-mi doresc ca prin intermediul persoanei mele aceste actiuni să se răsfrângă și la denigrarea imaginii formațiunii politice din care fac parte și să împiedice la dezvoltarea strategiilor de menținere a cursului european pe care și-a propus Partidul Liberal”, și-a argumentat Dârda, plecarea.

„După o campanie intensivă de denigrare din ultima perioadă a imaginii mele și celor apropiați mie, cu implicarea directă și indirectă a unor persoane din anturajul meu, vreau să vă comunic că din aceste considerente nu-mi doresc ca prin intermediul persoanei mele aceste actiuni să se răsfrângă și la denigrarea imaginii formațiunii politice din care fac parte și să împiedice la dezvoltarea strategiilor de menținere a cursului european pe care și-a propus Partidul Liberal . În acest context vă comunic că începând cu ziua de astăzi mă retrag din rândurile fracțiunii Partidului Liberal din Parlamentul Republicii Moldova. În continuare voi fi deputat independent (neafiliat), conducându-mă de promisiunile făcute cetățenilor în perioada preelectorală, pentru care alegătorii mi-au dat mandat în Parlamentul R. Moldova, promovând integrarea europeană și valorile democratice. În speranța că voi fi înțeles corect, doresc tuturor colegilor realizări frumoase în continuare”, a scris Iurie Dârda, pe o rețea de socializare, miercuri, 6 septembrie 2017.

Iurie Dârda, care-și va continua mandatul în calitate de deputat independent este unul dintre cei mai prosperi aleși ai poporului. Conform declarației de avere și interese pentru anul 2016, Dârda a avut anul trecut dividende în valoare de 11 milioane de lei de la compania Dansicons, una din cele mai mari și cunoscute companii de construcții din R. Moldova, gestionată de familia sa. Dârda a avut dividende și de la Darsimid SRL în valoare de 375 de mii de lei. El deține un Range Rover Autobiografi, fabricat în 2013 și cumpărat în leasing în același an cu 1,1 milioane de lei.

Anul trecut, Iurie Dârda și-a vândut mai multe proprietăți din R.Moldova, existând zvonuri că acesta ar urma să se stabilească în România. După reținerea lui Dorin Chirtoacă, Centrul Național Anticorupție a solicitat de la Primărie mai multe documente care vizează activitatea companiei „Dansicons”, care a ridicat în ultimii ani mai multe blocuri în mun. Chișinău.

Iurie Dârda este deputat din 2014, anterior fiind consilier municipal pe listele PL în Chișinău. Acesta este și preșdintele sectorului Râșcani al Partidului Liberal.