Ce spune Maia Sandu despre demisiile și noile numiri de la Guvern

În cadrul primei ședințe de astăzi, 19 noiembrie, a Cabinetului de miniștri condus de Ion Chicu, au fost demiși mai mulți Secretari de Stat, iar în locul acestora au fost numiți alții noi, unii dintre ei activând anterior și în Guvernul Filip. Fostul premier, Maia Sandu, susține că „numirile la grămadă de astăzi reconfirmă faptul că democrații și socialiștii puneau la cale de multă vreme demiterea Guvernului Sandu”.

Într-o postare pe pagina oficiala de Facebook, Maia Sandu scrie că noile numiri de astăzi, de la Guvern, „vin să refacă vechea prietenie dintre Dodon și Plahotniuc”.

„Numirile la grămadă de astăzi reconfirmă faptul că democrații și socialiștii puneau la cale de multă vreme demiterea Guvernului Sandu, deoarece și corupții din PD, și corupții din PSRM s-au speriat de o justiție adevărată. Dar asta deja știam cu toții.

Asistăm la refacerea vechii prietenii dintre Dodon și Plahotniuc. Este evident pentru toți în slujba cui vor lucra cei mai mulți dintre acești oameni: în serviciul celor care s-au grăbit să dea jos Guvernul care le-a oprit schemele și a redistribuit banii din buget celor mai nevoiași. În serviciul celor pe care o justiție adevărată i-ar fi trimis direct la închisoare.

Succes nu vă pot ura, dar vă promit că vă vom urmări cu atenție. Toată țara va fi cu ochii pe voi. Oamenii acestei țări merită un guvern mai bun decât atât”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

Odată cu demiterea Guvernului condus de Maia Sandu, mai mulți secretari de stat au demisionat din funcție.

Astfel, astăzi, Cabinetul de miniștri condus de Chicu a numit alți 14 secretari de stat, printre care se numără și persoane care au deținut această funcție și în cadrul Guvernului Filip.

Guvernul condus de Maia Sandu a fost demis marți, 12 noiembrie, după ce moțiunea de cenzură depusă de socialiști a trecut de Parlamentul de la Chișinău cu voturile democraților. În total, au votat 63 de deputați din PSRM și PD.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *