Ce spune Ilan Shor despre BEM și Dodon

„În ultimul timp au apărut tot felul de zvonuri și insinuări în legătură cu identitatea mea. De aceea, vreau să fac anumite clarități. De asemenea, vreau să le dau un răspuns indivizilor care vor să-mi ponegrească numele”, a declarat omul de afacere Ilan Shor, în cadrul unui briefing.

De asemenea, Ilan Shor a vorbit și despre starea și situația în care se afla Banca de Economii din Moldova, atunci când el a devenit președintele consiliului de administrare al băncii. „Când am analizat situația băncii am găsit companii care au beneficiat de credite mari din partea băncii, care peste puțin timp s-au declarat falimentate, ceea ce înseamnă că aceste credite nu au mai fost rambursate. Noi am făcut o strategie de dezvoltare și am reușit să reanimăm banca care avea un bagaj de probleme încă din 1990”, a subliniat omul de afaceri.

Potrivit lui, 90 % de credite oferite de bancă au fost rambursate, iar 10 % din aceste credite sunt profitabile pentru bancă.

De asemenea, Ilan Shor a declarat că oferă toate documentele necesare oamenilor legii ca să fie făcute anumite clarificări.

În același timp, omul de afaceri se arată nedumerit de atitudinea și declarațiile făcute de unii deputați la adresa lui și a băncilor pe care le conduce. „În anul 2013, Veaceslav Negruța era ministru al Finanțelor și anume acesta a fost anul în care s-a produs cea mai mare gaură în sistemul bancar, iar acum el critică cel mai mult situația băncilor. De asemenea, mă uimesc și declarațiile lui Igor Dodon, care a postat pe blogul său documente, care sunt niște povești. Ne cunoaștem de mult timp. Eram prieteni și îmi cerea ajutorul la începutul carierei sale politice. L-am ajutat material în timpul campaniei electorale, iar acum vine cu astfel de declarații minciunoase”, a subliniat businessmanul.

Amintim că omul de afaceri Ilan Shor a fost audiat de CNA, fiind bănuit în dosarul legat de oferirea creditelor neformante de la Banca de Economii şi Banca Socială.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Nona

    schema tipica moldoveneasca: unul fura, iar pe altul se da toata vina. Cineva a furat, da vina se da pe Shor. Da cine sunt cei care au condus banca la acea vreme cind s-au dat acele credite fara gaj? De ce nu sunt trasi la raspundere?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *