Ce spune Ghimpu despre eventualitatea discuțiilor cu Sandu și Năstase înainte de referendum

Ieri, 12 septembrie, în cadrul emisiunii „Important”  de la postul TVC 21, liderul Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu, s-a expus pe marginea eventualelor discuții cu liderii PAS și PPDA înainte de referendumul privind demiterea primarului Dorin Chirtoacă, care ar putea avea loc în această toamnă. 

„Eu cred că o să vină ziua când noi va trebui să discutăm ce facem mai departe – lăsăm așa lucrurile să decurgă sau încercăm să mergem pe o cale corectă, unde omul și legea prevalează, viața lui, bunăstarea lui, dreptatea lui”,  a răspuns Ghimpu.

Totodată, la întrebarea dacă ar putea sta la aceeași masă cu Maia Sandu și Andrei Năstase, Ghimpu a spus că a stat și „mai cu alții la masă”.

 „Eu am stat mai cu alții la masă, așa că… și acum (ei, n.r.) mă mănâncă. Știți, niciodată nu m-am gândit la mine sau la… totdeauna eu și colegii mei am pus în prim plan cauza și oamenii și acolo unde e nevoie, eu cred că lucrurile trebuiesc lăsate deoparte și de… dar ce noi nu știm cine e Filat sau Plahotniuc? Toate le cunoșteam, așa cum le știau și ei, poate ei mai puțin, dar eu eram în politică mai demult și vrei-nu vrei cunoșteam”, a adăugat Ghimpu.

Referendumul privind demiterea lui Dorin Chirtoacă ar putea avea loc în această toamnă. Potrivit președintelui fracțiunii PSRM din Consiliul Municipal Chișinău, Ion Ceban, referendumul anti-Chirtoacă ar putea avea loc pe data de 19 noiembrie. Anunțul a fost făcut ieri, după ce magistrații Curții de Apel Chișinău au respins recursul avocaților lui Dorin Chirtoacă.

Primarul suspendat din funcție, este în arest la domiciliu, fiind reținut în dosarul parcărilor cu plată pe 25 mai 2017. A doua zi, acestuia i-a fost aplicat un mandat de arest la domiciliu, care ulterior a fost prelungit în mai multe rânduri. La 28 iulie 2017, la câteva zile după ce dosarul a fost trimis în judecată, instanța a dispus suspendarea lui Dorin Chirtoacă din funcția din funcția de primar. Ulterior, la 8 august 2017, Curtea de Apel a admis parțial recursul avocaților lui Dorin Chirtoacă, privind suspendarea acestuia din funcția de primar general al municipiului Chișinău și a trimis dosarul la Curtea Constituțională, unde magistrații trebuie să se expună în privința constituționalității articolului în baza căruia edilul a fost suspendat din funcție.

 

Citiți și: 

(DOC) Curtea de Apel a respins recursul avocaților lui Dorin Chirtoacă. Socialiștii se pregătesc de referendum

 

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *