Ce spune Dodon despre propunerea democraților

Igor Dodon, președintele R. Moldova, a declarat, în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune NTV Moldova, că se va opune legii propuse de democrați.

„Consider că nu putem să limităm accesul cetățeanului R. Moldova să vizioneze emisiunile și posturile de televiziune care îi plac. De aceea, voi face tot posibilul ca această lege să nu fie adoptată, iar în cazul în care deputații din Parlament o vor vota, eu voi refuza să semnez și nimeni nu mă va putea impune să fac acest lucru”, a subliniat șeful statului.

„Aceste acțiuni ale democrațiilor sunt doar de dragul raiting-ului și prezintă slăbiciunile lor”, a opinat Dodon.

Amintim că ieri, 13 iunie, Partidul Democrat din Moldova a venit cu o inițiativă legislativă care prevede securizarea spațiului informațional. Aceasta urmează să fie dezbătută în Parlament. Totodată, într-un recent raport al Asociației Presei Independente (API) se arată că două dintre cele cinci televiziuni monitorizate de API, care retransmit posturi rusești, aparțin unor politicieni de rang înalt din R. Moldova, iar altele, deși oficial sunt înscrise pe alte persoane, au și ele legături cu politicienii de la Chișinău.

„E vorba de necesitatea de a elimina propaganda.  Este o realitate – R. Moldova e vulnerabilă la propaganda din exterior, mă refer la câteva produse din Federația Rusă. Foarte des, acest conținut are elemente grave de defăimare la adresa țării noastre, sunt extrem de multe informații false, pe care nimeni nu le poate dezminți zi de zi. PD  a venit anul trecut cu o inițiativă în acest sens, care a fost amânată. Cred că e timpul să arătăm dacă avem sau nu voința de a ne securiza spațiul informațional al țării. Am propus ca PD să propună la Parlament inițiativa privind securizarea spațiului informațional. Urmează să discutăm acest moment cu colegii din coaliție. Această inițiativă va avea efect asupra tuturor televiziunilor care retransmit programe din exterior. Inițiativa nu prevede închiderea unor televiziuni retransmise pe teritoriul țării noastre”, a spus Vlad Plahotniuc, în cadrul unei conferințe de presă.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *