Ce spun avocații lui Șor despre suspendarea calității de primar a acestuia

“Ilan Șor a fost și rămâne primarul Orheiului până la expirarea mandatului. Subliniem, faptul că Șor este citat într-un caz penal și faptul că se află în regim de arest la domiciliu nu-l împiedică în niciun fel să-și îndeplinească împuternicirile de primar și nu limitează statutul său de primar”, au precizat avocații lui Șor în cadrul unei conferințe de presă.

În circumstanțele în care demersul Procuraturii Anticorupție cu privire la suspendarea calității de primar al lui Ilan Șor a fost respins, iar în decizia de aplicare a măsurii preventive de arest la domiciliu nu există interdicții conexe exercitării funcției de primar considerăm că Ilan Șor este împuternicit legal să-și exercite toate atribuțiile de funcție.

Prevederile legale care indică că mandatul primarului încetează înainte de termen pentru o perioadă de de 4 luni de zile nu sunt exercitabile în cazul lui Ilan Șor, deoarece dispozițiile emise de către acesta au trecut controlul legalității a oficiului teritorial a cancelariei de stat Orhei. De asemenea, în contextul dat, este de menționat o soluție a Curții Constituționale care indică că nu este proporțional să fie suspendată o persoană din funcția deținută dacă acțiunile presupusei fapte penale nu sunt conexe cu atribuțiile de funcție. Lipsesc circumstanțele de fapt și de drept care ar împiedica exercitarea atribuțiilor de funcție”, au mai spus avocații lui Șor.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *