Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Ce spun avocații lui Șor…

Ce spun avocații lui Șor despre suspendarea calității de primar a acestuia

privesc.eu

„Ilan Șor a fost și rămâne primarul Orheiului până la expirarea mandatului. Subliniem, faptul că Șor este citat într-un caz penal și faptul că se află în regim de arest la domiciliu nu-l împiedică în niciun fel să-și îndeplinească împuternicirile de primar și nu limitează statutul său de primar”, au precizat avocații lui Șor în cadrul unei conferințe de presă.

În circumstanțele în care demersul Procuraturii Anticorupție cu privire la suspendarea calității de primar al lui Ilan Șor a fost respins, iar în decizia de aplicare a măsurii preventive de arest la domiciliu nu există interdicții conexe exercitării funcției de primar considerăm că Ilan Șor este împuternicit legal să-și exercite toate atribuțiile de funcție.

Prevederile legale care indică că mandatul primarului încetează înainte de termen pentru o perioadă de de 4 luni de zile nu sunt exercitabile în cazul lui Ilan Șor, deoarece dispozițiile emise de către acesta au trecut controlul legalității a oficiului teritorial a cancelariei de stat Orhei. De asemenea, în contextul dat, este de menționat o soluție a Curții Constituționale care indică că nu este proporțional să fie suspendată o persoană din funcția deținută dacă acțiunile presupusei fapte penale nu sunt conexe cu atribuțiile de funcție. Lipsesc circumstanțele de fapt și de drept care ar împiedica exercitarea atribuțiilor de funcție”, au mai spus avocații lui Șor.