Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Ce răspunde Meleșcanu, întrebat dacă…

Ce răspunde Meleșcanu, întrebat dacă România îi va oferi refugiu lui Plahotniuc

După ce a declarat anterior că nu recunoaște Guvernul Sandu și că alegerile anticipate sunt o soluție pentru depășirea crizei în R. Moldova, astăzi, ministrul Afacerilor Externe al României, Teodor Meleșcanu, a declarat că în R. Moldova există o evoluție pozitivă.

Meleșcanu, participă astăzi la Luxemburg la reuniunea Consiliului Afacerilor Externe, pe agenda căruia se numără și un subiect cu privire la situația din R. Moldova.

„Există o evoluție pozitivă pentru criza politică și constituțională. Prioritatea noastră este să convenim despre ce ajutor putem oferi R. Moldova din punct de vedere economic și financiar”, susține Meleșcanu.

Întrebat de jurnaliști ce ar trebui să se întâmple acum cu Vladimir Plahotnic, Meleșcanu a declarat că nu știe.

În România, de obicei, nu susținem persoane, dar partide și instituții”, a spus ministrul.

Totodată, solicitat să precizeze dacă România ar fi disponibilă într-o eventuală situație să îi ofere refugiu lui Plahotniuc, Meleșcanu a declarat că „nu s-a discutat despre asta în niciun moment”.

Săptămâna trecută Meleșcanu a declarat că nu recunoaște Guvernul Sandu, așa cum a declarat anterilor Uniunea Europeană. „Alegerile anticipate din 6 septembrie nu ar fi o mare problemă”, a spus atunci Meleșcanu, într-o conferință de presă.

Situația din R. Moldova va fi abordată astăzi de către Consiliul Afaceri Externe, prezidat de Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politica de securitate, Federica Mogherini.