Ce prevede declarația comună semnată de cei 35 de deputați socialiști aleși în noul Parlament

Cei 35 de deputați aleși din partea Partidului Socialiștilor au semnat o declarație comună prin care promit alegătorilor că vor lucra în noul Parlament doar în cadrul fracțiunii socialiștilor. Prin intermediul acestei declarații, PSRM și-a propus să demonteze speculațiile precum că deputații socialiști ar putea adera la o altă fracțiune.

„În cazul în care vom fi presați, preferăm să renunțăm la mandatele de deputat, decât să trădăm echipa PSRM și alegătorii noștri”, se menționează în declarația semnată astăzi, 5 martie, de către cei 35 de deputați socialiști, aleși în urma alegerilor din 24 februarie.

Anunțul despre semnarea declarației a fost făcut în cadrul unui briefing de presă la care au participat toți 35 de deputați.

„Am convocat acest briefing de presă ca să evităm orice speculații care au apărut în mass-media”, a declarat Zinaida Greceanîi.

Președinta PSRM a precizat că partidul pe care îl conduce nu poartă în prezent niciun dialog cu celelalte partide care vor accede în nou Parlament. Greceanîi a declarat în fața jurnaliștilor că discuțiile se țin doar în interior partidului, iar până nu vor fi validate toate mandatele deputaților, PSRM nu va duce niciun fel de tratative sau discuții cu celelalte partide.

Declarația deputaților PSRM

Noi, 35 de deputați ai Partidului Socialiștilor, aleși în Parlamentul Republicii Moldova, am primit mandatele de deputat datorită celor 440 de mii de voturi ale alegătorilor noștri, acordate pe 24 februarie 2019, pentru Partidul Socialiștilor.

Cetățenii țării noastre ne-au oferit aceste mandate datorită susținerii echipei Partidului Socialiștilor. Alegătorii ne-au votat pentru ca să implementăm programul promis de către Partid cetățenilor R. Moldova.

Noi, deputații Partidului Socialiștilor din Parlamentul R. Moldova, promitem alegătorilor noștri că vom lucra în noul Parlament numai în cadrul unei singure echipe unite a fracțiunii Partidului Socialiștilor. În cazul în care vom fi presați, preferăm să renunțăm la mandatele de deputat, decât să trădăm echipa PSRM și alegătorii noștri.

Suntem conștienți de responsabilitatea noastră pentru viitorul țării noastre și ne declarăm angajamentul față de valorile, programul și obiectivele Partidului Socialiștilor, precum și de interesele fiecăruia dintre alegătorii noștri.

Promitem să implementăm treptat programul electoral al Partidului Socialiștilor pe perioada întregului nostru mandat de deputat.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. ivancelgroaznic

    Supunere si credinta pe veceie fata de Dondon si clica la putere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *