Ce au avut de ascuns astăzi premierul și bancherii?

Prim-ministrul Chiril Gaburici a avut astăzi o întrevedere cu ușile închise cu reprezentanţii instituţiilor bancare din Republica Moldova. Discuţia s-a axat pe subiecte de actualitate, în special pe acţiunile întreprinse, dar şi cele care urmează să fie realizate pentru a asigura stabilitatea pe piaţa financiar-bancară.

Participanţii au făcut un schimb de opinii privind premisele care au stat la baza evoluţiilor de pe piaţa financiară în ultima perioadă, fluctuaţia cursului valutar, precum şi acţiunile care se impun, fiind luate în calcul aspectele obiective şi subiective în acest sens. Totodată, s-a discutat despre creditarea agenţilor economici în diverse domenii, activitatea băncilor comerciale şi tendinţele de dezvoltare a economiei naţionale.

Prim-ministrul a menţionat importanţa unui dialog deschis dintre Guvern şi comunitatea bancară, subliniind rolul instituţiilor financiar-bancare în asigurarea unei dezvoltări durabile a economiei naţionale.

„Este necesar să avem o comunicare eficientă şi să coordonăm acţiunile, astfel încât să asigurăm condiţiile necesare pentru dezvoltarea economiei şi atragerea investiţiilor”, a spus Chiril Gaburici.

Premierul s-a pronunţat pentru susţinerea producătorilor agricoli, în mod prioritar, oferirea de credite în condiţii avantajoase, dar şi diversificarea instrumentelor financiare pe piaţa financiar-bancară.

La rândul său, reprezentanţii comunităţii bancare au exprimat disponibilitatea de a conlucra eficient cu noul Guvern, convenind asupra organizării sistematice a şedinţelor comune pentru a stabili priorităţile şi a soluţiona problemele în interesul oamenilor.

La şedinţă au participat ministrul Finanţelor, Anatol Arapu, guvernatorul BNM, Dorin Drăguţanu, preşedintele Asociaţiei Băncilor din Moldova, Nicolae Dorin, şi conducătorii băncilor comerciale ce activează în Republica Moldova, se spune intr-un comunicat de presa al Guvernului.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Oleg

    Ar fi bine ca situatia din sfera bancara sa devina una cit mai previzibila si mai stabila pentru a asigura o claritate si o stare de confort pentru antreprenori. Iar sarlatanii ca alde Shor care umbla cu mita in sac sa fie prinsi si trasi la raspundere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *