Ce asigurări dă Plahotniuc după ce miniștrii UE și-au expus poziția referitor la sistemul electoral și frauda bancară

În timp ce Consiliul Afacerilor Externe al UE subliniază că R. Moldova, la mai bine de trei ani de la frauda bancară, nu are o investigație imparțială și cuprinzătoare a tuturor celor implicați în jaf, deși această anchetă este un factor-cheie în procesul de reformă, liderul coaliției de guvernare, președintele PDM, Vladimir Plahotniuc, dă asigurări, prin intermediul unei postări pe Facebook că UE are la Chișinău „interlocutori serioși și realiști, inclusiv în domeniile în care este loc de mai bine”.

Concluziile emise de Consiliul Uniunii Europene ne încurajează să continuăm, ca echipă a Partidului Democrat, reformele pe care ni le-am asumat în parcursul european al țării. Rămânem puternic angajați față de nevoile oamenilor din Republica Moldova și îi asigurăm pe partenerii noștri internaționali că au la Chișinău interlocutori serioși și realiști, inclusiv în domeniile în care este loc de mai bine. În nume personal, salut angajamentul Uniunii Europene față de Republica Moldova și interesul constant pentru dezvoltarea țării noastre, reconfirmat astăzi de oficialii prezenți la Bruxelles”, scrie Vladimir Plahotniuc pe pagina sa de Facebook la scrut timp după încheierea ședinței din 26 februarie a Consiliul Afacerilor Externe al Uniunii Europene. În cadrul ședinței respective a fost discutată și situația din R. Moldova, inclusiv prin publicarea unui raport în care se vorbește despre faptul că Consiliul își „exprimă regretul că noua lege electorală din R. Moldova nu a abordat unele dintre recomandările-cheie ale avizului comun al Comisiei de la Veneția a Consiliului Europei și al OSCE / Biroul pentru instituții democratice și drepturile omului”, cea de a nu modifica sistemul electoral proporțional în unul mixt.

Vladimir Plahotniuc, liderul partidului care controlează Guvernul, deține cea mai numeroasă fracțiune parlamentară și are cei mai mulți primari și președinți de raioane, nu scrie nimic despre concluziile formulate de Consiliul UE care denotă probleme și vulnerabiliăți în domenii ca lupta împotriva corupției, reforma justiției, asigurarea unui sistem funcțional de declarare și verificare a averii sau legislația anti-propagandă.

Citiți și

Situația din R. Moldova, discutată la Bruxelles. Miniștri de externe din UE se întrunesc în ședință

(DOC) Consiliul Afaceri Externe al UE despre noul sistem electoral, frauda bancară și legea antipropagandă din R. Moldova

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. Reporter

    Și ce poate să spună oligarhul uzurpator Plahotniuk despre modificarea sistemului electoral? Că și-a făcut un sistem electoral în avantajul său, ca mare oligarh și a baronașilor locali pe care îi controlează total prin justiția capturată? Da despre sistemul electoral al lui Plahotniuk, ascultați-l pe “academicianul” …. Nicolaie Dabija și-o să vedeți unde o să ajungem!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *