Câți bani din buget au fost cheltuiți pentru deplasările în străinătate ale deputaților

Au mers în deplasări de serviciu în Franța, Elveția, Spania, Canada sau SUA, iar călătoriile lor au costat în total aproape 12 milioane de lei. Doar în 2018 aleșii poporului au efectuat aproape 200 de deplasări de serviciu în străinătate.

Conform rapoartelor publicate de Parlament, cele mai mari cheltuieli pentru deplasări au fost efectuate în cel de-al treilea an de mandat. În 2017 în străinătate au fost 71 de aleși ai poporului, iar călătoriile lor au costat circa 3,5 milioane de lei. Cele mai costisitoare deplasări de serviciu din 2017 au fost ale deputatului Marian Lupu, care s-au ridicat la peste 295 de mii de lei.

În primul an de mandat, în deplasări au fost 76 de deputați, iar cheltuielile s-au ridicat atunci la 2,4 milioane de lei. Ulterior, în 2017, deși doar 66 de aleși ai poporului au mers în străinătate, cheltuielile au înregistrat o ușoară creștere, însumând 2,9 milioane de lei.

În ultimul an de mandat, doar 58 de deputați au mers în deplasări de lucru în străinătate, iar cele mai costisitoare deplasări au fost cele ale vicepreședintelui Parlamentului, Valeriu Ghilețchi.

Foto: Facebook/Parlament

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. Lilian 007

    Da, bine măcar, că de-am n-o mai pomeniți cu această ocazie și pe sărmănica Liliana Palihovici. Ea demult s-a aciuat acasă, terorizată de Talpa Iadului de Moldova Plahotniuk, da voi o tot pomeniți și pomeniți, ca principala cheltuitoare a banilor poporului din Parlament…

  2. ivancelgroaznic

    “călătoriile lor au costat în total aproape 12 milioane de lei. Doar în 2018 aleșii poporului au efectuat aproape 200 de deplasări de serviciu în străinătate.” Da, o dat cuiva socoteala, ce folos are tara de la ceste vizite? Sau o fost in eskursi de zhoping si CUrtuazie? c e o adus nou sau folositor la noi ? Ca turisti de aistea pe bani de la stat, acu, la vecini stau in azil politic prin straini, cum Udrea, cind o fost skuturati bine de intrebari ceo facut cu bani statului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *