Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Câți bani din buget au…

Câți bani din buget au fost cheltuiți pentru deplasările în străinătate ale deputaților

Foto: Facebook/Parlament

Au mers în deplasări de serviciu în Franța, Elveția, Spania, Canada sau SUA, iar călătoriile lor au costat în total aproape 12 milioane de lei. Doar în 2018 aleșii poporului au efectuat aproape 200 de deplasări de serviciu în străinătate.

Conform rapoartelor publicate de Parlament, cele mai mari cheltuieli pentru deplasări au fost efectuate în cel de-al treilea an de mandat. În 2017 în străinătate au fost 71 de aleși ai poporului, iar călătoriile lor au costat circa 3,5 milioane de lei. Cele mai costisitoare deplasări de serviciu din 2017 au fost ale deputatului Marian Lupu, care s-au ridicat la peste 295 de mii de lei.

În primul an de mandat, în deplasări au fost 76 de deputați, iar cheltuielile s-au ridicat atunci la 2,4 milioane de lei. Ulterior, în 2017, deși doar 66 de aleși ai poporului au mers în străinătate, cheltuielile au înregistrat o ușoară creștere, însumând 2,9 milioane de lei.

În ultimul an de mandat, doar 58 de deputați au mers în deplasări de lucru în străinătate, iar cele mai costisitoare deplasări au fost cele ale vicepreședintelui Parlamentului, Valeriu Ghilețchi.

Foto: Facebook/Parlament