Câți alegători au ieșit la vot până la această oră în comparație cu alegerile parlamentare din 2014

Până la ora 15.30 la urnele de vot s-au prezentat 1 077 783 cetățeni, echivalentul a 37,29% din numărul de cetățeni cu drept de vot. Prezența la vot până la această oră este mai mică cu circa 20 de mii de alegători, decât la alegerile parlamentare din 2014, atunci când până la 15.30 s-au prezentat la vot 1 098 927 alegători, echivalentul a 39,21 % din numărul cetățenilor cu drept de vot din 2014.

Până la această oră, cea mai înaltă rată de prezență la urnă s-a înregistrat în raioanele Ocnița, Dondușeni, Șodănești și Rezina. În 2014 cei mai activi cetățeni erau la fel cei din Șoldănești și Ocnița, iar cea mai pasivi alegători erau cei din raionul Basarabeasca.

Totodată, în cadrul alegerilor prezidențiale din 2016, în turul întâi s-au prezentat la vot 28% dintre alegători, iar în turul doi acest număr a urcat doar până la 28,7% cetățeni.

Urmăriți live pe ZdG toate evenimentele din ziua alegerilor parlamentare:

LIVE/ Moldova alege Parlamentul. Primii alegători aduși în mod organizat

Accesați harta interactivă pentru a vedea toate circumscripțiile uninominale deschise în țară și peste hotare, adresele secțiilor de votare și a găsi informații despre toți candidații care aspiră la un mandat de parlamentar.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *