Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Primar cu 0.35%. Câte voturi…

Primar cu 0.35%. Câte voturi i-au dat chișinăuienii Silviei Radu la prezidențialele din 2016

În cadrul alegerilor prezidențiale din 30 octombrie 2016, la care a participat și Silvia Radu, proaspăt numită în funcția de primar general interimar al Capitalei, a obținut 1472 voturi în mun. Chișinău, ceea ce reprezintă  0,35 % din totalul voturilor valabil exprimate, conform datelor CEC.

În campania electorală, Silvia Radu a cheltuit 4.678.540 de lei. 40.000 de lei s-au cheltuit pentru întruniri și evenimente electorale și alte peste 4 milioane de lei pentru publicitate.

Silvia Radu a preluat și atribuțiile lui Nistor Grozavu, cel care rămâne în continuare viceprimar al mun. Chișinău. În dispoziția de numire a Silviei Radu în funcția de viceprimar se precizează faptul că anume ea va asigura interimatul de primar general, în caz de absență sau imposibilitate de exercitare a funcției. Ca urmare a unor discuții anterioare, Nistor Grozavu și Ruslan Codreanu au semnat declarații în care anunță că nu vor exercita interimatul funcției de primar general, astfel că, potrivit legii, de astăzi interimatul acestei funcții trece la Silvia Radu. Conform legii, despre aceste decizii au fost informați, în scris, Consiliul municipal Chișinău și Cancelaria de Stat.

Citiți și: Cum arată casa și ce avere are Silvia Radu, noul primar interimar al mun. Chișinău