Primar cu 0.35%. Câte voturi i-au dat chișinăuienii Silviei Radu la prezidențialele din 2016

În cadrul alegerilor prezidențiale din 30 octombrie 2016, la care a participat și Silvia Radu, proaspăt numită în funcția de primar general interimar al Capitalei, a obținut 1472 voturi în mun. Chișinău, ceea ce reprezintă  0,35 % din totalul voturilor valabil exprimate, conform datelor CEC.

În campania electorală, Silvia Radu a cheltuit 4.678.540 de lei. 40.000 de lei s-au cheltuit pentru întruniri și evenimente electorale și alte peste 4 milioane de lei pentru publicitate.

Silvia Radu a preluat și atribuțiile lui Nistor Grozavu, cel care rămâne în continuare viceprimar al mun. Chișinău. În dispoziția de numire a Silviei Radu în funcția de viceprimar se precizează faptul că anume ea va asigura interimatul de primar general, în caz de absență sau imposibilitate de exercitare a funcției. Ca urmare a unor discuții anterioare, Nistor Grozavu și Ruslan Codreanu au semnat declarații în care anunță că nu vor exercita interimatul funcției de primar general, astfel că, potrivit legii, de astăzi interimatul acestei funcții trece la Silvia Radu. Conform legii, despre aceste decizii au fost informați, în scris, Consiliul municipal Chișinău și Cancelaria de Stat.

Citiți și: Cum arată casa și ce avere are Silvia Radu, noul primar interimar al mun. Chișinău 

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

3 comentarii

 1. Reporter

  Plahotniuc și-a pus CREATURA la primărie! Acum și primăria va fi în mânile oligarhului. Parlamentul este în mâinile pârțului oligarh. Guvernul de asemenea, acum este în mâinile pârțului oligarh și primăria. Președenția este de asemenea controlată indirect de pârțul oligarh Plahotniuc prin idiotul carierist fanariotul Dodon, la alegerea căruia a avut contribuție decisivă. ACUM SE POATE SPUNE CĂ MOLDOVA ESTE ȚARA CAPTURATĂ ÎN ÎNTREGIME DE PÂRȚUL OLIGARH PLAHOTNIUC!

 2. Românașul

  SUNTEM PLAHOTNIUCI ȘI PUNCTUM…

  Parlamentul este controlat cu aproape 67% direct sau indirect de Plahotniuc. Guvernul este controlat cu aproape 100% de Plahotniuc. Primăria este controlată cu puțin peste 50% de Plahotniuc. Poate este cazul să schimbăm denumirea țării în Plahoniucika și denumirea naționalității, care dă denumirea țării în Platotniuci și Plahotnucice?

 3. Academic

  O PLAHOTNIUCICĂ ERIJATĂ PRIMAR GENERAL AL CHIȘINĂULUI

  Și totuși oligarhul Plahotniuc se pricepe de minune să-și aleagă “cadrele” și să manipuleze cu hoții în acest scop.

  Cel mai elocvent caz a fost “afacerea” cu Ilan Shor. Plahotniuc a scăpat de Filat, i-a luat acestuia cireada lui de tuluci și s-a ales cu cel puțin 700-800 mln $, asigurându-i libertatea hoțului Ilan Shor. Uzurparea puterii în stat prin supunerea Parlamentului și instalarea guvernului Pavel Filip a desăvârșit plahotniucizarea Moldovei.

  Pe Iurie Leancă îl ține priponit de picior ca pe un cucoș amețit, ca ostatec credincios de nevoie cu partidul lui de doi bani pentru a-și asigura perdeaua proeuropeană. Dacă Iurie Leancă va face vreo mișcare împotriva oligarhului dosarul pentru aportul lui la furtul miliardului v-a starta.

  Alt cucoș priponit de picior în ograda oligarhului Plahotniuc este Nistor Grozavu. Acesta a fost manipulat de oligarh pentru a o catapulta ca primar general pe plahotniucica lui Silvia Radu. Silvia Radu a servit ca slugă credincioasă Union Fenosa, dovedindu-și calitățile de lacheu, acum îl v-a servi credincioasă pe olgarhul Plahotniuc.

  Capturarea Moldovei este totală. Parlament, Guvern și Primăria Chișinău. Președintele Dodon a fost ales cu contribuția hotărâtoare a lui Plahotniuc și-i este credincios, iar atribuții și posibilități pentru a se lansa în oarecare aventuri pur și simplu n-are.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *