Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Câte voturi au acumulat candidații…

Câte voturi au acumulat candidații la funcția de președinte în localitățile lor de baștină

Unii participanți în cursa electorală pentru funcția de președinte al țării nu au reușit să adune nici măcar 15 mii de voturi, adică numărul de semnături pe care l-au prezentat atunci când s-au înregistrat la CEC, iar alții au înregistrat rezultate rușinoase chiar și în localitățile lor de baștină.

Astfel, Iurie Leancă, originar din orașul Cimișlia, a acumulat aici 18,3%. Mai multe voturi au luat Igor Dodon (43,16%) și Maia Sandu (32,96%). La Ialoveni, acolo unde Iurie Leancă locuiește de mai mulți ani, pentru liderul PPEM au votat 4,17%.

Dumitru Ciubașenco a acumulat, în municipiul Chișinău, unde s-a născut, 4,23%, iar la Stăuceni, acolo unde locuiește, a adunat cam același scor: 4,26%.

La Risi­pe­ni, raio­nul Fălești, satul de baștină al Maiei San­du, lidera PAS a acu­mu­lat 52,19%, iar contracandidatul său, Igor Dodon, a adunat 36,26% din voturi

În satul Sado­va, raio­nul Călă­rași, locul unde s-a năs­cut Igor Dodon, aces­ta a luat 56,37%, fiind urmat de Maia Sandu cu 37,58%

Candidata independentă Silvia Radu, născută în orașul Hâncești, a adunat în localitatea natală 0,9%, clasându-se abia pe locul 6 în topul preferințelor hânceștenilor.

O altă candidată independentă, Maia Laguta, a reușit să convingă doar 1,42% din locuitorii satului în care s-a născut – Balatina, raionul Glodeni, clasându-se, în această localitate, pe locul 7.

Ana Guțu a acumulat, în satul în care s-a născut, Alexandru Ioan Cuza, raionul Cahul, 0,66%.

Valeriu Ghilețchi s-a clasat pe locul doi în satul său de baștină, Pânzăreni, Fălești, adunând 26,25% din sufragii