Câte mii de lei a împrumutat Leancă pentru a dona bani unui partid din România

Fostul prim-ministru al R. Moldova, Iurie Leancă, care a candidat la alegerile europarlamentare pe listele partidului de peste Prut, „PRO România”, a donat pentru această formațiune politică peste jumătate de milion de lei.

Conform raportului veniturilor și cheltuielilor electorale ale „PRO România”, 15 persoane au donat pentru partid aproape 1,5 milioane de euro. Printre donatori s-a numărat și Iurie Leancă, care a donat pentru partid 133 de mii de lei românești, echivalentul a 552 de mii de lei. Banii nu au venit însă din sursele personale ale lui Leancă, cei 133 de mii de lei fiind împrumutați.

Conform declarației de avere și interese personale pentru 2019, Iurie Leancă a contractat două împrumuturi de la colegii de partid, în mărime de 63 de mii de lei românești de la Chihai Luminița-Paula și 70 de mii de lei românești de la Nechifor Cătălin-Ioan.

Fostul premier al R. Moldova, Iurie Leancă a figurat cu numărul patru în lista artidului PRO România pentru alegerile europarlamentare, însă nu a reușit să obțină un mandat în Parlamentul European.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *