Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Care a fost, de fapt,…

Care a fost, de fapt, subiectul discuției dintre Plahotniuc și secretarul general al Consiliului Europei?

Într-un comunicat emis astăzi de PDM, se spune că „aflat într-o vizită de lucru la Strasbourg”, Vlad Plahotniuc a avut o întrevedere cu Thorbjørn Jagland, secretarul general al Consiliului Europei. În cadrul acesteia, ar fi fost abordate teme precum cooperarea Consiliului Europei cu R. Moldova, reformele realizate în 2016 şi 2017 în sfera administraţiei publice centrale şi a funcţionării justiţiei şi evoluţiile din dosarul transnistrean.

Pe de altă parte, contactați de ZdG, reprezentanți ai Serviciului de presă al Consiliului Europei au precizat că Jagland a avut o întrevedere cu Ministrul Afacerilor Externe, care doar a fost însoțit de Ministrul Justiției și Vlad Plahotniuc. Reuniunea a vizat recomandările Comisiei de la Veneția, Planul de acțiuni al Consiliului Europei și hotărârile CEDO.

Totodată, întrebat dacă mai consideră că R. Moldova este un stat capturat de oligarhi, așa cum afirma anterior, Thorbjørn Jagland menționează că e de părere că s-au înregistrat progrese în lupta împotriva corupției și că trebuie să se facă mai mult, în cooperare cu Consiliul Europei”.