CAPC înregistrează încălcări care vizează PD, PSRM și PN

Centrul de Analiză și Prevenire a Corupției a lansat recent Linia Fierbinte „Asistență juridică gratuită în litigiile electorale”. Scopul acesteia constă în oferirea asistenței juridice gratuite în domeniul electoral cetățenilor, ONG-urilor  și în facilitarea accesului la justiție a tuturor alegătorilor în perioada de până la alegeri și în ziua alegerilor.

Astfel, la data de 14.09.2016, la linia fierbinte a CAPC, operatorul Lilia Ioniță a recepționat apeluri privind anumite încălcări. În 3 localități: s. Carapetovca, r. Basarabeasca, s. Gura Galbenă r. Cimișlia și s. Sipoteni r. Călărași, primarii și șeful poștei (Gura Galbenă, Cimișlia) au impus reprezentanții sectorului bugetar din satele respective (profesori, educatori, angajați ai primăriei etc., iar în s. Gura Galbenă și toți pensionarii) să semneze pentru candidatul la funcția de Președinte a țării din partea PD (Marian Lupu).

De asemenea, a fost raportată distribuirea materialelor cu caracter electoral din partea PSRM (în s. Carapetovca, Basarabeasca) și Partidul Nostru (s. Maramonovca, r. Drochia).

Datele au fost transmise asociației Promo-Lex pentru a fi analizate.

Linia fier­binte a CAPC este des­chisă zil­nic, înce­pând cu ora 9.00 până la 19.00: 

(022) 23 85 32;
(022) 23 85 71;
(022) 23 83 84 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *