Candu despre dezbaterile de ieri din Parlamentul european: Maia Sandu și Andrei Năstase și-ar fi dorit ca Parlamentul european să aprobe și o rezoluție împotriva R. Moldova

Marți, 16 mai, în Parlamentul european a avut loc o dezbatere pe marginea subiectului R. Moldova. Astfel, europenii au discutat despre acordul pentru o asistența financiară în valoare de 100 de milioane de euro promisă Moldovei. În final,  aceștia au decis să amâne ajutorul de 100 milioane de euro pentru R. Moldova până la pronunțarea verdictului Comisiei de la Veneţia în privința schimbării sistemului electoral. Astăzi, președintele Parlamentului, Andrian Candu a ținut o conferință de presă în care s-a referit la această dezbatere și la discursurile rostite în cadrul acesteia. Candu a dat vina pe Maia Sandu și Andrei Năstase pentru criticile aduse guvernării de către europarlamentari. 

“Criticile, unele au fost fundamentate, altele, din lipsă de informații,…  dar aici e și problema noastră că nu comunicăm atât de bine cum ar fi trebuit, se pare că unii se informează doar din unele surse înguste. (…)

În Parlamentul european sunt partide care cooperează cu partidele din R. Moldova. Nu ascund și vă spun sincer, există partide de opoziție în R. Moldova care colaborează cu Partidul Popular European și, nu e secret, e vorba de partidul Maiei Sandu, e vorba și de  Platforma DA, care au încercat să influențeze PPE, care a încercat la rândul lui, să influențeze UE să înceteze finanțarea sau cooperarea  cu R. Moldova. Maia Sandu și Andrei Năstase și-ar fi dorit ca ieri, Parlamentul european să aprobe și o rezoluție împotriva R. Moldova, împotriva schimbării sistemului electoral, vroiau să lase R. Moldova fără finanțare. Noi ne dorim schimbarea sistemului electoral și nu există nicio înțelegere între Dodon și Plahotniuc, între Candu și alții. Singura înțelegere a fost acel vot de compromis al sistemului mixt. Orice altă înțelegere nu există”, a spus Candu.

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

4 comentarii

  1. Andrian

    Cum poti sa discuti cu europarlamentarii sa opreasca finantarea tarii, Maia si Nastase sunt adevarati dusmani ai poporului.

  2. Dan

    Haideti sa vedem care o sa fie raspusul Comisie de la Venetia si apoi mai vedem ce si cum. Unii bat prea devreme clopotele.

  3. ivancelgroaznic

    Mai bine batut clopote mai devreme, dekit dupe che totu so fakut skrum . Dac o facut ashe zhesturi shi aktsiuni, maia shi nastase sint nishte tradatori, altfel nu se poate spune de oameni cari nu doresk binele propriei tsari. Sau, poat skot ei bani din buzunaru lor pentru Moldova?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *