Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Candidatul PSRM, în frunte pe…

Candidatul PSRM, în frunte pe circumscripția uninominală nr. 49 la est de R. Moldova

Foto: alege2019

Candidatul PSRM, Gheorghii Para conduce pe circumscripția uninominală nr. 49 la est de R. Moldova, potrivit rezultatelor preliminare. Astfel, datele de pe pagina CEC de la această oră arată că după prelucrarea a 66, 6% din procesele verbale, Gheorghii Para are 49,18% din voturi. 

Gheorghii Para deține funcția de președinte al Sindicatului Constructorilor din Sankt-Petersburg din Federația Rusă. Conform profilului realizat în cadrul inițiativei civice „Pentru un Parlament Curat”, în 1977 Gheorghii Para a absolvit Institutul de Cultură Fizică „П.Ф. Лесгафта” din Sankt-Petersburg, iar în 2006 – Institutul de Stat pentru Servicii și Economie din același oraș.

În 1989 a fost ales președinte al comitetului sindical de construcții nr.18 din Sankt-Petersburg. Din luna februarie 2000 a ocupat funcția de vicepreședinte și din aprilie 2001 de președinte al Organizației Sindical-Teritoriale din Sankt Petersburg și regiunea Leningrad. Deține titlul de constructor de onoare al Rusiei și veteran al muncii.

Reieșind din declarația de avere și interese personale depuse la Comisia Electorală Centrală (CEC), Gheorghe Para nu este membru al vreunui partid.

În declarația de avere și interese personale depusă la CEC pentru ultimii doi ani, Gheorghe Para indică mai multe venituri și proprietăți. Astfel, funcția de președinte al Sindicatului Constructorilor din Sankt Petersburg i-a adus un venit de 1 milion 680 de mii de ruble (circa 437 de mii de lei). La Universitatea de Stat de Arhitectură și Construcții din Sankt Peteresburg a obținut un venit de 600 mii ruble, echivalentul a 156 mii de lei. De asemenea, Gheorghe Para beneficiază de pensie, iar timp de doi ani a acumulat 600 mii ruble (156 mii lei).

Candidatul este proprietarul unui apartament de 50 m.p cumpărat în 2018 și care este evaluat la 5,8 milioane de ruble (circa 1,5 milioane lei). Para mai deține o treime dintr-un apartament de 60 m.p., dobândit în 1982. Pe lângă aceasta, candidatul are în proprietate un teren de 1, 2 ha, dobândit în 2017 și estimat la 11 milioane de ruble (2,8 milioane de lei). Familia Para deține o casă de locuit de 128,8 m2 și două autoturisme: un Peugeot 206 care valorează 11 mii euro și un Nissan Tiida în valoare de 14 mii de euro.

Gheorghe Para este fondatorul a trei firme, dintre care două și-au încetat activitatea: Геоли ООО și СПБОО “МНКА”. În prezent activează doar ООО “ТД “Каса Маре”. Firma se ocupă de darea în arendă a spațiilor nelocative. SRL-ul a fost înregistrat relativ recent, la 25.05.2018.

Urmăriți harta interactivă de pe Ziarul de Gardă pentru a vizualiza cine sunt candidații care au câștigat în circumscripțiile uninominale.