Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Alegeri locale: Buletinul de vot…

Alegeri locale: Buletinul de vot cu cei mai mulți candidați va fi tipărit sub formă de broșură

Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat, în ședința de vineri, 11 octombrie, modelul sub formă de broșură a buletinului de vot pentru alegerea consilierilor în Consiliul municipal Comrat și Consiliul sătesc Congaz, UTA Găgăuzia, la alegerile locale generale din 20 octombrie.

Potrivit hotărârii CEC, buletinul va fi tipărit pe hârtie opacă, de culoare gri afumat.

Acesta va fi cel mai lung și scump buletin de vot pentru scrutinul local, întrucât în cursa electorală au fost înregistrați 61 de candidați – liste de partide și persoane – la funcția de consilier.

CEC a început tipărirea buletinelor de vot pentru alegerile locale la 8 octombrie. Prețul unui buletin de vot este stabilit în funcție de lungimea acestuia – de la 0,39 lei până la 0,69 lei, cu excepția buletinului de vot pentru funcția de consilier în consiliul municipal Comrat, care va costa circa 3 lei.

Conform unui comunicat emis de CEC, în total, vor fi tipărite peste 7,8 milioane de buletine de vot, dintre care 6,104 milioane în limba română și peste 1,688 milioane în limba rusă.

Valoarea totală a tirajului de buletine de vot pentru alegerile locale generale este de peste 3,6 milioane de lei.

La 20 octombrie, în Republica Moldova vor avea loc alegeri locale generale și alegeri parlamentare noi în patru circumscripții uninominale.