Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Buget doar din donații. Cheltuielile…

Buget doar din donații. Cheltuielile PAS în 2018

Foto: unpaspentru.md

Bugetul Partidului Acțiune și Solidaritate pentru 2018 a fost constituit practic în totalitate din donațiile membrilor de partid, dar și ale altor persoane fizice. Conform raportului financiar depus la Comisia Electorală Centrală, anul trecut PAS a cheltuit peste 800 de mii de lei.

La începutul anului, bugetul PAS constituia 21 de mii de lei, la care s-au adăugat ulterior încă 1,1 milioane de lei. Din donațiile membrilor de partid, PAS a strâns 488 de mii de lei, iar din donațiile altor persoane fizice, încă aproape 434 de mii de lei. Cei peste 8 mii de membri ai PAS au mai vărsat în bugetul partidului încă 101 mii de lei, sub formă de cotizații.

În 2018, PAS a cheltuit circa 821 de mii de lei. Cei mai mulți bani au fost utilizați pentru presă și materiale promoționale – 253 de mii de lei. Pe locul doi în topul cheltuielilor se situează cheltuielile de circa 185 de mii de lei, bani utilizați pentru întreținerea și locațiunea sediilor. PAS a mai cheltuit încă 91 de mii de lei din buget pentru personal, iar alte 20 de mii de lei, pentru cotizațiile de membru în organizațiile internaționale.

PAS susține că anul trecut a cheltuit circa 160 de mii de lei pentru deplasările în țară și străinătate, iar organizarea întrunirilor și a manifestațiilor publice i-ar fi costat aproape 85 de mii de lei.

Partidul a depus la Comisia Electorală Centrală și registrul donațiilor care numără peste 800 de persoane.