Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   BOP: Dodon este cel mai…

BOP: Dodon este cel mai de încredere politician, Plahotniuc – cel mai corupt, iar în viitorul Parlament ar accede PSRM și PAS

Liderul PDM, Vladimir Plahotniuc, este considerat de cetățeni drept cel mai corupt politician din R. Moldova (32,6%). Acesta este urmat de șeful statului, Igor Dodon (4,9%) și ex-premierul condamnat la închisoare, Vlad Filat (2,6%), potrivit datelor Barometrului Opiniei Publice realizat de Institutul de Politici Publice.

Sondajul mai arată că 67% din cetățeniii chestionați consideră că președintele țării nu le reprezintă „deloc” sau le reprezintă „în mică măsură” interesele. În pofida acestui fapt, potrivit aceluiași studiu, Igor Dodon este cea mai de încredere personalitate politică. La capitolul încredere, pe locul doi se situează Maia Sandu, iar pe a treia poziție  – Andrei Năstase.

Totodată, dacă în următoarea duminică ar avea loc alegeri parlamentare, în Legislativ nu ar intra decât două partide politice: PSRM, cu un rezultat de 26%, și PAS, cu 12,3%. Nu ar trece pragul electoral PPDA, care acumulează 3,4%, și nici PDM (2,8%) al cărui lider, Vladimir Plahotniuc, este considerat cel mai corupt politician.  În acelși timp, peste 14% din cetățenii chestionați susțin că nu ar ieși la vot, iar peste 28% din intervievați afirmă că nu știu ce partid să aleagă.

Vedeți AICI rezultate integrale ale Barometrului Opiniei Publice pentru noiembrie 2017