Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Blocul ACUM invită PSRM la…

Blocul ACUM invită PSRM la Parlament pentru noi discuții

Foto: acum.md

Blocul ACUM invită socialiștii la o nouă rundă de negocieri înainte ca PSRM să ia o decizie în cadrul Consiliul Republican al partidului. Invitația Blocului ACUM vine după ce atât PAS, cât și PPDA, au decis să susține candidatura socialiștilor la funcți de speaker.

„În urma deciziilor asumate de Consiliile Politice Naționale ale cele două partide din cadrul Blocului Politic ACUM, PAS și Platforma DA, invităm PSRM la continuarea dialogului astăzi seara la 18:00, sau mâine la 8:30, la Parlamentul Republicii Moldova”, se menționează în declarația Blocului ACUM.

PSRM a decis astăzi că va convoca mâine, 7 iunie, ședința Consiliului Republican al partidului, pentru a analiza deciziile Blocului ACUM, dar și propunerile Partidului Democrat.

Anterior, atât socialiștii, cât și Blocul ACUM, insistau ca anume lor să le revină funcția de speaker al Parlamentului, iar negocierile nu evoluau din această cauză. Pe ultima sută de metri înainte de dizolvarea Parlamentului, ACUM a anunțat că cedează funcția de speaker, cu condiția ca PSRM să voteze la prima ședință a Parlamentului pachetul de legi pentru „eliberarea statului”.

Totodată, și democrații sunt disponibili să renunțe la funcția de speaker, cu scopul de a negocia o majoritate parlamentară cu socialiștii. PSRM nu a răspuns însă încă la invitația democraților de a discuta o coaliție.