Blocul ACUM cere anularea rezultatelor alegerilor în cinci circumscripții uninominale

Blocul ACUM a depus astăzi la Curtea Constituțională o cerere în vederea infirmării legalității și declarării ca fiind nule a alegerilor în unele circumscripții uninominale, invalidării mandatelor unor deputați aleși, precum a altor aspecte aferente scrutinului din 24 februarie 2019, se anunță într-un comunicat de presă al formațiunii politice.

Astfel, blocul ACUM solicită anularea și invalidarea mandatelor deputaților în circumscripția uninominală nr. 47 și nr. 48,  acolo unde au votat cetățenii R. Moldova din stânga Nistrului. Același lucru este solicitat și în cazul următoarelor circumscripții:

  • Circumscripția uninominală nr. 4, or.Rîșcani (deputat ales – Mizdrenco Vladimir);
  • Circumscripția uninominală nr. 18, or.Orhei (deputat ales – Ilan Șor);
  • Circumscripția uninominală nr. 17, or.Nisporeni (deputat ales – Vladimir Plahotniuc).

Într-o postare pe rețelele de socializare, Maia Sandu a scris că „așa cum am declarat de mai multe ori, aceste alegeri nu au fost nici libere nici corecte. Dar în aceste 5 circumscripții uninominale, frauda a atins cote inimaginabile”.

Astăzi, la 14:00, va avea loc ședința Curții Constituționale privind validarea rezultatelor alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *