Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Blocul ACUM califică aceste alegeri…

Blocul ACUM califică aceste alegeri drept cele mai nedemocrate din istoria R. Moldova

Foto: privesc.eu

Blocul ACUM declară că aceste alegeri nu au fost nici libere, nici corecte, calificându-le drept cele mai nedemocrate alegeri din istoria R. Moldova. Astfel, Maia Sandu a făcut referire la o campanie de denigrare a opoziției, circumstanță în care, afirmă tot Sandu, Blocul nu a putut a ajunge la toți cetățenii pentru a-i informa. 

„În ziua alegerilor au continuat fraudele. Am văzut zeci de oameni aduși din regiunea transnistreană, unde noi, cei din opoziție nu am putut face campanie. În schimb, ei au fost aduși, plătiți și au votat pentru candidații regimului. Am văzut obstrucționarea votului în diasporă. Acestor oameni li s-a luat dreptul la vot”, a spus Sandu.

Totodată, Andrei Năstase a vorbit despre mai multe nereguli la secțiile de vot. „Plahotniuc va fi din nou parlamentar și va încerca să se ascundă în spatele imunității. (…) Începând din acaestă seară, R. Moldova se va schimba, indiferent de ce vor unii sau alții. Trebuie să știm că o să protejăm acest vot, dacă va fi nevoie și în stradă”, a spus Năstase.

Până la ora 21:00 și-au exercitat dreptul la vot 1 445 192 cetățeni, ceea ce reprezintă 49,06% din numărul total de alegători incluși în liste.

Urmăriți harta interactivă de pe Ziarul de Gardă pentru a vizualiza în timp real rezultatele alegerilor în circumscripția națională și circumscripțiile uninominale.