Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Biroul permanent al Parlamentului se…

Biroul permanent al Parlamentului se convoacă în ședință. Când ar putea deputații să se întrunească în ședință plenară

Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi convoacă, astăzi, 7 noiembrie, în ședință, Biroul Permanent al Parlamentului. Membrii biroului urmează să se întrunească la ora 16:00.

Contactat de ZdG, vicepreședintele Parlamentului, membru al Biroului Permanent, Alexandru Slusari, ne-a comunicat că principalul subiect care ar urma să fie discutat în cadrul ședinței Biroului Permanent este stabilirea unei ședinte plenare pentru ziua de vineri, 8 noiembrie.

Ședința plenară ar urma să aiba loc în contextul deciziei luate ieri, 6 noiembrie, de Guvernul Sandu privind asumarea răspunderii pentru proiectul privind Legea Procuraturii.

Tot ieri, socialiștii au anunțat că ar putea să depună o moțiune de cenzură împotriva Guvernului, după ce acesta și-a asumat răspunderea pentru modificarea Legii Procuraturii.

În ultimele trei săptămâni deputații din Parlamentul de la Chișinău nu s-au întrunit în nicio ședința plenară. Anterior, contactați de ZdG responsabilii de la Parlamentul ne-au comunicat cănu a fost convocată nicio ședință de Parlament în această perioadă, întrucât Biroul permanent al legislativului nu a luat nicio decizie în acest sens.

Ultima dată când deputații s-au întrunit în ședintă plenară la Parlament a fost joi, 17 octombrie. Detalii aici

La ședința de parlament din 17 octombrie, Partidul Democrat a înaintat o moțiune de cenzură împotriva Guvernului condus de Maia Sandu. Anunțul a fost făcut de deputatul PD, Andrian Candu. „Programul de guvernare nu poate fi numit așa, ci mai mult niște intenții. Analizând cele patru luni de activitate constatăm doar eșecuri care au adus prejudicii mai ales în domeniul economic și social”, a declarat Candu. Detalii aici

Astazi, 7 noiembrie, tot deputatul PD, Andrian Candu, a anunțat că fracțiunea democraților își retrage moțiunea de cenzură depusă împotriva Guvernului condus de Maia Sandu. Detalii aici

De regulă, deputații din Parlamentul de la Chișinău se întrunesc în ședință plenară cel puțin o dată pe săptămână.