BERD oferă încă un grant de 10 milioane de euro R. Moldova

Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi, 9 noiembrie, ratificarea Acordului de Grant dintre Republica Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezovoltare (BERD).

Acesta prevede alocarea unui grant de 10 milioane de euro pentru implementarea proiectului „Apă Nord Moldova”, de care se face responsabil Ministerul Mediului. Scopul proiectului este îmbunătățirea condițiilor de trai prin accesul la surse de apă potabilă pentru circa 400.000 de cetățeni, având în vedere apele subterane poluate din orașele și satele din regiunea de nord a țării.

Tot în vederea protecției mediului înconjurător, în cadrul ședinței de Guvern a fost aprobatăși Strategia națională privind managementul deșeurilor radioactive pentru anii 2017-2026. Documentul vine să asigure condiții favorabile pentru o activitate radiologică sigură și conformă cu standardele internaționale.

Strategia stabilește obiectivele, direcțiile de acțiune și măsurile specifice necesare pentru protecția populației și a mediului înconjurător de efectele nocive ale surselor radioactive, pe durata în care acestea reprezintă un pericol radiologic.

În vederea implementării Strategiei vor fi alocate atât resurse financiare din bugetul de stat, cât și din asistența financiară externă, acordată țării noastre în cadrul proiectelor de cooperare cu Agenţia Internaţională pentru Energia Atomică, a altor organizaţii internaţionale, precum şi din partea unor state interesate în fortificarea capacităţii de management al deşeurilor radioactive din Republica Moldova.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *