Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Bătălia dintre PL și Platforma…

Bătălia dintre PL și Platforma „DA” pentru PMAN

Maihai Ghimpu, președintele Partidului Liberal, a solicitat Primăriei mun. Chișinău accesul și parcarea autovehiculelor de tonaj în Piața Marii Adunări Naționale în data de 7 iunie curent.

Tot în acest timp, în PMAN, Platforma Civică „Demnitate și Adevăr” a planificat organizarea unui nou protest împotriva celor ajunși la guvernare. Drept argument, Mihai Ghimpu a postat pe o rețea de socializare demersul care ar demonstra că PL-ul a solicitat încă în 2012 autorizație pentru desfășurarea întrunirilor cu alegătorii în fiecare sâmbătă și duminică, în perioada 3 mai – 3 iulie 2015.

Andrei Năstase, membru al Platformei „DA”, consideră că se încearcă deturnarea protestelor. „Asta chiar îi Bună. Partenerii de dezvoltare ai tarii noastre au înțeles și ne fac și pe noi să înțelegem: Cine, cum și prin cine încearcă deturnarea protestelor. Cineva a considerat ca Demnitatea și Adevărul se poate încărca în camioane și transporta la sediul partidului sau la urnele de vot. S-au înșelat și riscurile electorale sunt enorme. Numai ca astăzi mai importanți sunt banii și SRL-ul, nu țara”, a scris Năstase pe o rețea de socializare.

Omul de afaceri Viorel Țopa consideră că PL-ul ar face, de fapt, jocul PD-ului. „Momentul adevărului: în ajunul Marelui protest popular al Platformei „Demnitate și Adevăr”, Plahotniuc își activează „rezerva de aur”, afirmă Țopa prin intermediul aceleiași rețele de socializare.

Mihai Ghimpu i-a răspuns prina aceeași metodă, subliniind „Dovada că Hoții-Oligarhi Viorel și Victor Țopa care sunt condamnati stau în spatele Platformei DA!”

Primăria mun. Chișinău a decis ca mitingu Platformei civice „DA” să se desfășoare în Scuarul Catedralei, Piața Marii Adunări Naționale fiind rezervată Partidului Liberal.