Băsescu și-a găsit „cel mai bun” apărător! Ce legătură există între avocatul său și președintele Curții Constituționale?

Traian Băsescu, fostul președinte al României, îl dă în judecată pe Igor Dodon, după ce ultimul, la 3 ianuarie curent, i-a fi retras în mod „arbitrar” cetățenia R. Moldova. Cererea de chemare în judecată a fost depusă astăzi la Curtea Supremă de Justiție de avocatul ex-președintelui român, scrie Mediafax.ro. Cel care-i va reprezenta interesele este Andrei Bivol, şeful Casei de avocatură „Hanganu, Tănase & Partenerii”, birou fondat în 2007 de către actualul președinte al Curții Constituționale, Alexandru Tănase și avocata Janeta Hanganu. Anterior, Băsescu declara că va alege cel mai bun avocat din Moldova pentru a merge în instanță împotriva lui Igor Dodon.

„Astăzi am înregistrat o cerere de chemare în judecată la Curtea Supremă de Justiţie, aşa cum prevede legea cetăţeniei din R. Moldova. Noi considerăm că cetăţenia lui Traian Băsescu a fost retrasă în mod arbitrar şi (decizia-n.r.) este contrară principiilor şi procedurilor prevăzute de legea cetăţeniei şi de Convenţia Europeană cu privire la cetăţenie”, a afirmat avocatul  Andrei Bivol pentru mediafax.ro.

Potrivit legii, cererea de chemare în judecată se repartizează în termen de 24 de ore completului de judecată, iar în timp de cinci zile urmează a fi emisă o decizie pe procedură. Igor Dodon are calitatea de pârât în cererea de chemare în judecată înregistrată la CSJ.

Avocatul lui Traian Băsescu a precizat că R. Moldova nu a mai fost făcut un demers de acest fel.

„Este practic un dosar pionier, un leading în acest domeniu pentru că nu există în practica judiciară dosare de contestare a unui decret de retragere a cetăţeniei. Au existat dosare în care se constată refuzul de a acorda cetăţenia Republicii Moldova unor naţionali străini, dar în aceste dosare pârât nu este preşedintele, dar este comisia de oferire a cetăţeniei de pe lângă preşedinţie. În cazul dat, suntem într-o circumstanţă de anulare a unui decret prezideţial deja emis de retragere a cetăţeniei pentru care legea prevede în mod expres că acesta se atacă la Curtea Supremă de Justiţie”, a menţionat Andrei Bivol.

La 3 ianuarie curent, Igor Dodon a semnat decretul prin care i-a retras cetățenia R. Moldova lui Traian Băsescu. Fostul președinte al Românie și soția sa au devenit cetățeni ai R. Moldova printr-un decret semnat la9 iunie 2016 de către Nicolae Timofti. Retragerea cetățeniei R. Moldova fostului președinte român a fost una din promisiunile din campanie a lui Igor Dodon.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

8 comentarii

 1. Toader

  Zgardiștilor – aveți un titlu manipulator și grosier !
  Rușine să vă fie că indirect îl promovați pe Dondon teroristul anti-român și anti-unionist.
  Vă bucurați că la putere au fost aduți alți mafioți neo-comuniști –
  Dondon la Chișinău și Liviu Dragnea PSD la București ?
  Să vă luați de mână cu o doamnă Vitală care îl beștelește mereu pe Traian Băsescu pe blogul său,
  dar care se închină pușcăriașilor Ion Iliescu și Victor Ponta.

  • ciubuc ion

   Nu stiu daca Dodon este la fel ca Dragnea,pt,ca Dragnea a mers in USA la inscaunarea lui Trump ca presedinte,iar Dodon e ba la Soci,Ba la Tiraspol,ba la Moskova,sa-l vedem ce gafe va face la Bruxelles?

   • Toader

    “”Și Stalin s-a întâlnit cu Truman și Churchill, etc.
    Ei și ce ?
    Privește la ochii lui Dragnea mafiotul pușcariaș.
    Ce-ți spun ei ?

  • Catalin Ionutas

   Nea Toadere,
   care ziar din Republica MOLOTOVA nu este patruns pana la… oase de fanatismul utopic al statalitatii , neutre … independente si …rusești? Aproape niciunul ! In consecinta , se manipuleaza grosier din toate ”„pozițile”!! I-auzi colo, ce demonstratie ”subtilă” zice onor ZDG că ”iegzistă” :biroul avocatial a fost inființat de Al Tanase! Cu alte cuvinte, pe el si pe mama lui de presedinte al CC , dati-i la moacă, ca ăsta vrea sa ne ia pe DODON din fruntea celui mai mare stat molotovean din toate timpurili molotovesti ale ultimului mileniu al… IEUROPII ! Pai ,nu? Ce…avocat bun?Ce mai tura -vura,?! PROSTII in capul rumânilor fașiști !Al Tănase oricum îl părtinește pe BASE ! Jos cu el! Huo , BASESCU care vrea sa aduni pi spinarea patriotului molotovean voturi ,sa fie el mare șief de partid la țara lui ! Da, șie? n-avem noi partidilii noastre molotovinești ? TRAIAS Cî SI ÎNFLOREAS CÎ MOLOTOVA !!

   • zgardist

    baeti atita va rupeti unul pe altul, ha ha ha , daca vreti sa dispara republica lui Dodon e de ajuns ca Europa sa trimita mai putini bani, ar fi de dorit ca remitenetele cm au scazut la 700 milioane sa scada pina la 70 milioane $$$ si gata nu va mai fi republica lu Dodon

  • pinetcareala

   Relax asta is jurnalisti si singura lor arma e provocarea. HA HA HA EI TE-AU PROVOCAT!!! vezi lucreaza focusul! mai vrei provocari?

   • Costache

    Numele abject de șatră zgardistă spune totul-
    ziariști fără valori cumpărați de mafioți pe doi bani.
    O întorci cu provocarea, mai crezi că avem nevoie de provocări,
    oare nu suntem tot provocați de 25 de ani și de acei de peste 200 de ani, tot de la 1812 încoace ?
    N.B.
    nu ești tu oare acela A-NUME diversionist de la Dunărea cât Marea ?

 2. ciubuc ion

  Aici CC nu are rol in piesa,dar stiti de ce se pot lega avocatii,de cetatenul moldovean Maria Basescu,care a primit la fel cetatenia,dar tov,Dodon nu a anulat-o,asa ca se vede clar ca cu Traian Basescu este si frica si razbunare,dar so ordin de la Moskova,Eu sa fiu in locul lui Basescu,i-as cere lui Dodon sa anuleze cetatenia si doamnei Basescu,pt,ca el nu vrea sa nu fie cu cetatenie moldava,iar sotia sa o aiba,putand merge libera in CSI,iar el nu,,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *