Băsescu – „Problema zilei” a președintelui Dodon

Igor Dodon, președintele R. Moldova, s-a întâlnit cu mai membrii Consiliului Societății Civile pe lângă Președinte, pentru a discuta despre implicarea lui Traian Băsescu în politica din R. Moldova.

„Mai multe comisii din cadrul Consiliului Societății Civile pe lângă Președintele R. Moldova au desfășurat ședințe pe marginea acțiunilor desfășurate pe teritoriul R. Moldova de către cetățeanul român Traian Băsescu. Aceste comisii solicită inițierea procedurii de declarare persona non-grata a domnului Băsescu pe teritoriul țării noastre”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Traian Băsescu, ex-președintele României, este în prezent președintele de onoare al Partidului Unității Naționale (PUN), fapt care îl nemulțumește pe șeful statului, care, la 3 ianuarie, a semnat decretul prin care lui Traian Băsescu i-a fost retrasă cetățenia R. Moldova, acordată de fostul președinte Nicolae Timofti. Însă,la 21 martie, decretul de retragere a cetățeniei lui Traian Băsescu a fost suspendat, până la soluționarea cauzei.

Menționăm că atât Igor Dodon, cât și Traian Băsescu nu pierd nicio ocazie de a arunca declarații tăioase unul în celălalt. Astfel, în cadrul unei transmisiuni live pe o rețea de socializare Odnoklassniki, Dodon s-a arătat revoltat de prezența lui Traian Băsescu în politica din R. Moldova: „faptul că unii susțin unioniștii și doresc să ne distrugă statalitatea țării… frați frați, dar toată lumea la casa lui. Stați acasă, vizitați-ne…, dar fiecare este stăpân la el acasă. Nu trebuie să mergeți prin Moldova, așa cum o face acum Băsescu prin sate. Offf, mare erou! El a fost dat afară din țară, unde oamenii nu mai voiau să-l vadă și acum a venit în țara noastră să se implice în politică”, s-a arătat indignat Dodon. Drept răspuns, de Ziua României, Băsescu a scris pe o rețea de socializare: „Igor Dodon, SFIDAT chiar la el ACASĂ: Copiii au cântat ‘Treceţi, batalioane române, Carpaţii!’ în satul său natal. Momente dificile pentru președintele pro-rus, Igor Dodon. Ziua Naţională a României a fost sărbătorită cu bucurie în satul natal al lui Igor Dodon, Sadova, mai mult ca sigur spre iritarea preşedintelui pro-rus al R. Moldova. Elevii gimnaziului din Sadova au interpretat și alte piese patriotice, precum „Doamne, ocrotește-i pe români”, „Drum bun, drum bun, toba bate”, „Basarabie frumoasă”, „Îndemn la Unire”.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

 1. Seminaristul dela Mănăstirea Noul-Neamț dela Nistru

  ————————————————
  VREM ! VREM ! VREM !
  RE-UNIREA CU ROMÂNIA !
  ————————————————–

 2. Senea_cel_Cepeleag de la Durlești

  Băsescu este plătit de Plahotniuk ca să dezbine dreapta. Când era președinte în România era numit președinte jucător, deoarece tot timpul încerca să dezbine guvernul și să promoveze creaturile sale corupte ca Elena Udrea,Vasile Blaga și alți corupți. Pe amica lui blondă Elena Udrea după atâțea ani și acum o judecă pentru furtișaguri.

  În România la alegeri Băsescu a luat 6%! A venit la noi să mai facă ceva bani, susținându-l pe Plahotniuk să dezbine dreapta. Unioniștii de la noi trebuie să nu se lase amăgiți de hăhăitul Băsescu și să voteze pentru partidul dnei Maia Sandu PARTIDUL ACȚIUNE ȘI SOLIDARITATE!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *