Băsescu despre R. Moldova: „nu va fi niciodată membră a UE sau nu în următorii 20-30 de ani”

Ex-președintele român Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, că R. Moldova nu va fi niciodată membră a UE sau „nu în următorii 20-30 de ani”, deoarece Moscova ar fi spus „Stop!” pentru că dacă nu se stopează extinderea UE şi a NATO ar fi posibil un război în regiune.

„Republica Moldova va fi membră a UE niciodată sau nu în următorii 20, 30 de ani. Tentativa de a extinde în acordul de asociere UE în Ucraina şi Republica Moldova – acolo am fost când s-a semnat acordul de asociere, sunt unul dintre semnatari – a avut reacţii imediate din partea Rusiei: anexarea Crimeei şi ocuparea estului Ucrainei”, a declarat fostul preşedinte Traian Băsescu, la şcoala de vară a organizaţiei de tineret Partidului Mișcarea Populară.

„Să nu credeţi că ce făcut (Evgheni-n.r.) Şevciuk zilele trecute când a declarat Transnistria parte a Federaţiei Ruse nu este tot o reacţie la acordul de asociere. Deci, Moscova a spus clar <<Stop!>> pentru că dacă nu se stopează extinderea UE şi a NATO riscăm război în regiune”, a mai spus Traian Băsescu, citat de mediafax.ro.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

4 comentarii

 1. ivan cel groaznic

  Ar fi intrebare.!? Basesku cu cine vrea sa mearga? Felu cum puse intrebarea, face ca nu vrea sa mearga Moldova inainte. De ce a vrut cetatenie la noi ?! El ce vrea?
  Noi vrem Europa !

 2. jugae

  Da ce nu este clar.

  El a spus simplu ca in Europa copii se duc la Disneyland cu parintii de mina da nu umbla ca vagabonzii pe sub semafoare la Chisinau.

  Ai vazut multi copii vagabonzi din Moldova la Disneyland?

  Eu nu!

  Daca ai parinte apu te duci legal daca nu cersesti sub semafoare o bucata de kebab.

  Teorema lu Pifagor din Maldova

 3. Simion

  Sigur, nu va fi. Cu aceste slehte-amestecatura, cu acesti politru(c)si escroci si nevrotici, cu acesti pungasi razboinici – niste borsiti de politicieni, niste reperi de scoala veche – restantieri in democratie, cazuti la examenul de capacitate in fata Europei, Rmica stat cobai se va zbate mult si bine ca un peste pe mal.

 4. Ionuț cel Cumplit

  Și această foto amoroasă cu tandemul Băsescu-Tim-ofti !
  Oare de ce acest Tim-ofte nu vrea să rămână în istorie și să se proclame deschis Unionist
  și să facă ceva concret pt. Re-Unirea noastră cu România ?
  De ce este fricos și laș ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *