Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Bănică refuză invitația UNITE-ului. Nu-mi…

Bănică refuză invitația UNITE-ului. Nu-mi doresc, ca artist, sa fiu pus in situatia de a fi aplaudat de unii, si huiduit de altii

Ștefan Bănică jr nu mai vine la Chișinău pe 6 septembrie. Deși era anunțat de cei de la Unite printre vedetele care vor cânta la Moldexpo duminică, artistul, printr-un mesaj pe contul său de facebook, a anunțat că nu va mai veni la Chișinău. Reacția acestuia a venit, probabil, după ce mai mulți internauți i-au scris și l-au rugat să nu vină, pentru a nu intra în jocuri politice, ținând cont de faptul că, tot pe 6 septembrie, în PMAN au loc proteste.

„Mesaj pentru prietenii din Chisinau: Ne face mare placere, de fiecare data, sa cantam la Chisinau pentru absolut toata lumea, dar pe data de 6 septembrie nu vom canta la Moldexpo. Motivul e unul foarte clar: eu si trupa mea, prin concertele noastre, promovam doar muzica. Nu-mi doresc sa apar intr-un context care poate fi considerat controversat, tinand cont de faptul ca la Chisinau, pe data de 6 septembrie, vor avea loc doua evenimente publice in acelasi timp: un spectacol in aer liber si o manifestatie de protest. Nu-mi doresc, ca artist, sa fiu pus in situatia de a fi aplaudat de unii, si huiduit de altii, iar asta pe fondul unor divergente social-politice. Am inteles ca e aniversarea de 10 ani a postului de radio PrimeFM Chisinau, asa ca ii urez “La multi ani!” si multa muzica buna!
In rest, sa auzim numai de bine! Sper sa ne revedem in curand!”, a scris Bănică pe contul său de facebook.

Precizăm că, compania de telefonie mobilă Unite, parte a companiei de stat Moldtelecom, anunța aseară că va organiza duminică, un „show excepțional”, la care vor participa interpreți de renume internațional: Dan Balan, Ştefan Banică Junior, Alexandra Stan, Vera Brejneva, Dima Bilan, Filip Kirkorov. Concertul va începe la ora 11:00, cu o oră înainte de protestele organizate de Platforma DA.