Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Gleb Seghida: "Comanda" de arest…

Gleb Seghida: „Comanda” de arest pe numele lui Platon a venit de la Vladimir Plahotniuc

Gleb Seghida

„Nu este pentru nimeni un secret faptul că „comanda” de arest pe numele lui Veaceslav Kobalev (Platon) a venit de la Vladimir Plahotniuc – fost partener de afaceri, acum unul dintre cei mai influenți politicieni din Moldova.  (…)  Este clar că fără participarea conducerii politice a Moldovei o asemenea operație ar fi fost imposibil de realizat”, spune Gleb Seghida,  avocat care a făcut parte din componența inițială a apărării lui Platon.

„Imediat după arestul din Kiev, firma americană de avocatură Frontier Solutions a expediat o scrisoare oficială pe numele Procuraturii Generale a Ucrainei cu cererea de a nu efectua extrădarea lui Veaceslav Kobalev (Platon). (…)

Din păcate, „rugămintea” politicienilor moldoveni, care se tem pentru siguranța lor din cauza inițierii investigației din partea SUA și UE , s-a dovedit mai importantă pentru autoritățile ucrainene, decât solicitarea organelor SUA, și, ceea ce este cel mai important –  faptul cetățeniei nu a devenit un obstacol pentru extrădarea unui om instanței unei alte țări”, a conchis Seghida.