Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Avocatul Igor Popa a povestit…

Avocatul Igor Popa a povestit despre „umilințele” la care este supus Vlad Filat

politik.md

Igor Popa, avocatul lui Vlad Filat, susține că până acum procurorii nu au indicat nicio probă concludentă care ar demonstra vina liderului PLDM.

„Din ceea ce am văzut la ședințele Curții de Apel și la Judecătoria Buiucani în acest dosar nu există probe. Eu nu cred că ei vor expedia în judecată un dosar gol. Nu are nimic în comun acel mit privind furtul miliardului și dosarul domnului Filat. Domnului Filat i se incriminează două componențe de infracțiune. Coruperea pasivă și traficul de influență. Aceste pretinse sume pe care zice domnul Shor că le-ar fi dat nu au nicio legătură, cel puțin din dosar, cu raportul Kroll sau cu acel mit ce ține de un miliard furat. Mai mult ca atât, în dosarul respectiv nu există nicio probă care ar demonstra incriminarea domnului Filat că ar fi primit acești bani”, a declarat Igor Popa în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4.

Totodată, avocatul a mai spus că Vlad Filat primește scrisori de la deținuți în care este amenințat și umilit.
„El mai este încă deputat în Parlament, o persoană vulnerabilă în comparație cu alți deținuți și tocmai de asta are nevoie de condiții adecvate. Știu că vor apărea opinii și oameni care vor spune că Filat cere condiții extraordinare. Nu este adevărat. Trebuie să diferențiem un deținut deputat de alți deținuți. Ceilalți nu pot fi atacați precum este atacat el”, a subliniat avocatul.

Amintim că, la 15 octombrie, curent, lui Vlad Filat i-a fost ridicată imunitatea parlamentară.