Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Averea declarată a deputatului Țuțu,…

Averea declarată a deputatului Țuțu, proprietarul unui automobil de 80 mii de euro și a două firme

Pentru anul trecut, Constantin Țuțu declară un salariu de 166.364 lei, obținut din activitatea în Parlamentul R. Moldova. Totodată, acesta a obținut 100.000 de lei din două contracte vânzare-cumpărare  de automobile. 

Țuțu a mai obținut 15 mii de euro din donații în contextul unui eveniment de familie, precum și indemnizații de la Parlament în valoare totală de  peste 64 mii lei. Din 2017, are în proprietate un teren intravilan evaluat la peste 50 mii lei, iar din 2016,  a unui apartament de 82 m.p. Tot din 2017, Țuțu este proprietarul unui autoturism marca Mercedes-Benz S63 AMG, fabricat în 2014 și evaluat la 80 mii de euro.

Constantin Țuțu este fondatorul și proprietarul a două entități, dintre care una –  S.R.L..Constant-Petrol despre care declară că desfășoară activități de comerț, și alta – ,,TC-VIPSECURITY”S.R.L, despre care declară că  prestează servicii privind sistemul de securitate.

La 5 aprilie 2018, Constantin Țuțu, deputat pe listele Partidului Democrat a făcut publice mai multe fotografii în urma vizitei sale la Trușeni și Durlești, în care apare alăturii de copii din familii social-vulnerabile, după ce le-a oferit în dar cizme de cauciuc și mai multe produse alimentare.

Ulterior, Consiliul de Presă a expediat o scrisoare deschisă către Avocatul Poporului pentru protecția drepturilor copilului în care cer să oprească exploatarea imaginii copiilor în scop electoral, precizând că este o sfidare a normelor de bun simț.