Principală  —  IMPORTANTE   —   AUDIO/ În urmă cu o…

AUDIO În urmă cu o zi, Sajin nega. Azi a fost numit președintele raionului Ialoveni

Ghenadie Sajin, directorul Agenției pentru Supraveghere Tehnică și fost administrator al companiei Finpar Invest, controlată de familia Plahotniuc, a fost instalat în funcția de președinte al raionului Ialoveni, la scurt timp după ce Lilian Carmanu și-a anunțat demisia. Carmanu a fost numit la rândul său în funcția de vicepreședinte al raionului.

Surse ale ZdG ne-au anunțat despre schimbările din fruntea raionului Ialoveni încă în urmă cu aproximativ 10 zile.

De atunci, ZdG l-a contactat pe Ghenadie Sajin pentru a-l întreba dacă acesta și-a dat demisia din funcția de director al Agenției pentru Supraveghere Tehnică. Inițial, acesta nu a răspuns la telefon, iar ieri, 19 martie, acesta nega informația despre demisia sa din fruntea Agenției pentru Supraveghere Tehnică.

Contactat telefonic repetat, la 19 martie curent, Sajin a declarat pentru Ziarul de Gardă că deocamdată nu preconizează să plece de la șefia Agenției pentru Supraveghere Tehnică. „Am să vă informez primii pe dvs dacă am să iau așa o decizie. Eu preconizez peste vreo doi ani, dar cum s-a primi, pentru că în viață nu putem prevedea. Vreau să vă zic că toate funcțiile se duc și vin, nu sunt veșnice”, a spus Ghenadie Sajin.

Ghenadie Sajin este președintele Organizației Teritoriale Ialoveni a Partidului Democrat din Moldova. Este fost administrator al companiei Finpar Invest, care aparține lui Vladimir Plahotniuc, președintele PDM.

Sajin a fost numit în aprilie 2015, director al Inspecției de Stat în Construcții. În 2018, acesta a devenit șef al Agenției pentru Supraveghere Tehnică, instituție care a preluat funcțiile Inspecției.

Ghenadie Sajin

Demisia lui Lilian Carmanu din fruntea raionului Ialoveni vine la aproape o lună de la alegerile parlamentare din 24 februarie. La acel scrutin, Monica Babuc, candidatul Partidului Democrat din Moldova în circumscripția Ialoveni, susținut de președintele raionului, Lilian Carmanu, a fost învins de candidatul Blocului ACUM, Liviu Vovc.

Sursele ZdG care anunțau schimbările din fruntea raionului Ialoveni încă acum 10 zile afirmă că acestea au legătură cu rezultatele obținute de PDM în alegerile parlamentare în raion. Totodată, aceleași surse susțineau că numirea lui Sajin în fruntea raionului nu ar fi fost agreată de fostul șef al Agenției pentru Supraveghere Tehnică.

După anunțarea rezultatelor alegerilor în circumscripția Ialoveni, Lilian Carmanu a venit cu un mesaj acuzator împotriva celor care și-au dat votul pentru candidatul Blocului ACUM.

„Proiectele propuse în programul electoral necesare pentru Mileștii Mici, spre regret, depind de rezultatele pe care le-am oferit echipei politice din care fac parte. Susținerea Dvs și rezultatele obținute nu au atins nivelul așteptărilor pe care mi le-am propus. De aceea, menționez că în continuare nici un proiect nu poate fi realizat până nu vor veni și reprezentanții blocului ACUM din localitate cu contribuția lor. Așteptăm la masa de negocieri pe Vladimir Tanasa, Silvia Veisa, Galina Petrascu și ceilalți reprezentanți pentru a discuta planul de dezvoltate a comunei noastre”, scria Caramanu.

Agenția pentru Supraveghere Tehnică a rămas, după campania electorală, și fără unul dintre directorii adjuncți. ZdG a scris anterior că Veaceslav Potop unul dintre cei doi directori adjuncţi ai Agenţiei pentru Supraveghere Tehnică (AST), instituţie creată de Guvern în 2017, prin comasarea mai multor instituţii de stat, la sfârşit de februarie, a ajuns în arest la domiciliu, după ce iniţial a fost reţinut pentru 72 de ore. Dosarul penal în care acesta figurează a fost făcut public de procurori doar în urma unei solicitări a ZdG, prin care am cerut detalii despre anchetă.

Vedeți, mai jos, CV-ul noului președinte al r. Ialoveni, preluat de pe site-ul Agenției pentru Supraveghere Tehnică.

Data nașterii: 10.05.1970

Cetățenia: Republica Moldova

Statut Familial: Căsătorit

Experiență profesională:

2018-director al Agenției pentru Supraveghere Tehnică

2015-2018 – Șef al Inspecției de Stat în Construcții

2008-2010 – CS „Drive”SRL, Director

2009-2010-  ICS „Finpar Invest”SRL,  Director  adjunct

2010-2015 – ICS „Finpar-Invest”SRL, Director

Studii:

1989 absolvit – Tehnicum Politehnic din Bălți, Inginer Constructor Aparate Radio

1995 absolvit – Universitatea Tehnică a Moldovei, Inginer în Informatică

2001 absolvit – Universitatea de Studii Umanistice, Drept Penal