Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Au fost desemnați ambasadori noi…

Au fost desemnați ambasadori noi la Ankara, Bruxelles și Paris

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a desemnat noi ambasadori în Franța, în Turcia și în Bruxelles. Candidații s-au prezentat astăzi, 15 octombrie, în fața deputaților din Comisia politică externă a Parlamentului.

În calitate de ambasador la Bruxelles a fost desemnată Daniela Morari. Aceasta a deţinut până acum funcţia de secretar de stat la Ministerul de Externe şi Integrării Europene al R. Moldova. Din 2015 până în 2016 a fost Şefă al Direcţiei Generale pentru Integrare Europeană. În trecut, Moraru a mai ocupat funcţia Consilier în cadrul Misiunei R. Moldova pe lîngă Uniunea Europeană dar şi funcţia de secretar în Departamentul pentru Integrare Europeană.

Pentru funcția de ambasador al R. Moldova la Ankara a fost desemnat Dimitri Croitor. Acesta în prezent este consilier al bașcanului Găgăuziei. În perioada 2002-2006 a fost ambasador în Elveția și a fost și bașcan al Găgăuziei până în 2002. Din 2011 este director al Programului ONU pentru dezvoltarea antreprenoriatului în Federaţia Rusă, or. Moscova.

Pentru funcția de ambasador al R. Moldova în Franța a fost propus Președintele Asociației de Politică Externă de la Chișinău, Victor Chirilă.

În acest context, deputaţii Comisiei politică externă a Parlamentului au decis să discute personal cu Victor Chirilă în cadrul ședinței următoare, iar pe ceilalți doi candidați la funcțiile de ambasadori i-au susținut. Candidații urmează să fie numiți de Guvern.

FOTO: protv.md