Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Au făcut front comun în…

Au făcut front comun în jurul PL: cine sunt noii aliați ai liberalilor în alegeri

Sursa: facebook.com/liberalparty.md/

Mai multe organizații unioniste, printre care ODIP și Sfatul Țării – 2, vor susține și vor participa împreună cu Partidul Liberal în alegeri. Despre acest lucru conducerea PL a anunțat pe pagina oficială de Facebook, acolo unde a menționat că la 28 decembrie Consiliul Republical al formațiuni a  decis participarea în alegerile parlamentare din 24 februarie 2019. 

În mesajul PL se precizează că organizațiile ODIP și Staful Țării – 2 au format „front comun în jurul PL”, după ce Dorin Chirtoacă a lansat apelul public de „consolidare a tuturor urnioniștilor”.

„Totodată, Dorin Chirtoacă a purtat discuții cu liderii partidelor PNL, PLR, Partidul Verde Ecologist, Partidul Democrația Acasă, precum și ai organizațiilor unioniste BUN, etc, prin urmare, Partidul Liberal este în continuare deschis și mizează pe unificarea curentului unionist, pentru că doar împreună putem valorifica votul unionist și izbândi în aceste alegeri”, scriu liberalii.

La începutul săptămânii curente, negocierile între PL și blocul electoral ACUM, format din PPDA și PAS, au eșuat după ce politicienii nu au ajuns la un numitor comun privind desemnarea candidaților pe circumscripțiile uninominale. Disocierea PL de ACUM s-a produs cu lansarea de acuzații la adresa politicienilor Andrei Năstase și Maia Sandu.

Alegerile parlamentare sunt programate pentru data de 24 februarie 2019. Patru partide au fost deja înregistrate în cursa electorală: PDM, Blocul ACUM, PCRM și PSRM.