Astăzi începe tipărirea buletinelor de vot pentru turul doi. La secțiile din străinătate vor fi expediate cu 10 mii de buletine mai mult

Comisia Electorală Centrală anunţă că sâmbătă, 5 noiembrie 2016, la ora 13.00, începe tipărirea buletinelor de vot pentru turul al doilea de scrutin pentru alegerea Președintelui Republicii Moldova din 13 noiembrie 2016. Vor fi tipărite cu 10 mii de buletine mai mult comparativ cu turul întâi. Acestea vor merge la secțiile de votare deschise în afara țării.

Tipărirea buletinelor va avea loc la Î.S. „Tipografia Centrală”. Pentru turul doi urmează să fie tipărite cu 10 mii de buletine mai mult față de turul întâi, ca urmare a deciziei de majorare a tirajului buletinelor de vot destinat secțiilor de votare deschise în străinătate până la 3000 exemplare, cantitatea maximă stabilită de Codul electoral.

Astfel, unele secții deschise în străinătate, pentru care au fost destinate, în turul întâi, câte 2 mii de buletine, acum vor primi 3 mii. În același timp însă nu au fost deschise noi secții de votare peste hotare, numărul lor rămânând același ca și în primul tur – 100 de secții, dar a fost suplimentat doar numărul membrilor birourilor electorale deschise în afara țării.

„În conformitate cu prevederile legislației electorale, turul II de scrutin se organizează și se desfășoară în aceleași condiții ca și turul I de scrutin (cu aceleași consilii și birouri electorale, în baza acelorași liste electorale). Dar, fiind conștienți de faptul că în turul II de scrutin ar putea să se înregistreze o prezență la urne mai înaltă în rîndul diasporei decît în ziua de 30 octombrie, în cadrul întrevederii s-a decis majorarea numărului de membri ai birourilor electorale până la plafonul maxim stabilit de lege, până la 11 membri”, se menționează într-un comunicat al Comisiei Electorale Centrale.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. ivan cel groaznic

    “După mitropolitul Vladimir, episcopul Marchel implică din nou biserica în politică în favoarea lui Dodon, atacând-o pe Sandu”

    Pai dak shi cea biserika ne minte shi manipuleaza, nui clar shi se vrea de la mancurti in frunte cu Dodonm ?
    Inrobirea tarii, asta vrea Dodon!
    Sa fim iara sclavi !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *