ASP, mesaj despre reședința temporară a cetățenilor în perioada alegerilor: „Concluziile vi le faceți singuri”

Agenția Servicii Publice (ASP) a prezentat informații despre numărul de cetățeni cu drept de vot care și-au stabilit temporar viza de reședință într-o anumită localitate în perioada ultimelor patru scrutine.

Instituția a remarcat că pentru alegerile locale de astăzi, duminică, 20 octombrie, numărul persoanelor este de aproape trei ori mai mic față de alegerile parlamentare din luna februarie, „chiar dacă domiciliul celui care votează contează la fel de mult ca și în februarie 2019”.

„Reședința temporară a cetățenilor a fost permanent unul din subiectele controversate în perioada scrutinelor electorale. Agenția Servicii Publice (ASP) prezintă dinamica acestor cifre pentru ultimele patru plebiscite. La alegerile parlamentare din februarie 2019, în istoria RM, s-a înregistrat cel mai înalt numar de persoane înregistrate cu reședință temporară, de circa 6000 de persone. Pentru alegerile de astăzi acest scor este de aproape trei ori mai mic, chiar dacă domiciliul celui care votează contează la fel de mult ca și în februarie 2019. Concluziile vi le faceți singuri”, menționează ASP.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *