Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Asociația „Moldova Mea” cere demisia…

Asociația „Moldova Mea” cere demisia Mitropolitului

Membrii Asociației „Moldova Mea” cer demisia benevolă a Mitropolitului. „Rugăm Patriarhia Moscovei să trimită comisie pentru verificarea Mitropolitului Moldovei. Cerem verificarea sursei ajutorului de binefacere, oferit de către Vlad Filat Mitropolitului”, a declarat Fiodor Ghelici, liderul asociației, în cadrul unei conferințe de presă.

„Mitropolitul a întrecut orice graniță a eticii. De ce dreptatea lui se împarte în categorii? De ce nu se duce să-l apere pe Petrenco? De ce nu m-a apărat pe mine atunci când am fost închis? Oare oamenii care sunt închiși și nu au bani ca să angajeze un avocat bun nu sunt demni de a fi apărați? De ce nu se întreabă de unde a luat acei bani Filat ca să facă tot felul de donații?”, susține Fiodor Ghelici, care figurează într-un dosar de trafic de persoane. Potrivit lui, biserica a fost transformată într-un sistem comercial.

„Să știți că nu critic biserica sau pe preoți, ci pe Mitropolitul care și-a creat o mafie”, subliniază bărbatul.

Amintim că Mitropolitul Vladimir îi sare în apărare lui Vlad Filat, arestat pentru 30 de zile pentru corupere pasivă și trafic de influență. Acesta cere organelor de drept să-i permită lui Filat să meargă în arest la domiciliu.