Anunț important de la Mihai Ghimpu

Mihai Ghimpu, președintele Partidului Liberal, a anunțat că nu va candida pentru un nou mandat în fruntea formațiunii pe care o conduce. „Am avut un mandat foarte greu. Problema zilei de azi e democrația. Am pierdut-o”, a spus deputatul, în cadrul emisiunii Politica de la TV 8. Partidul acestuia, conform ultimelor sondaje de opinie, are puține șanse de a accede în viitorul Legislativ. 

„Pot să vă spun că nu voi candida la funcția de președinte al PL. Nu am discutat la partid cine va prelua șefia. Congresul va decide”, a declarat Ghimpu în cadrul emisiunii „Politica” de la postul de televiziune TV8.  Ba mai mult, Ghimpu a declarat că 99,9% nu va participa nici la alegerile parlamentare în calitate de candidat la funcția de deputat. „Eu nu vreau. Vom vedea ce spune partidul”, a punctat acesta, menționând că nu știe dacă Dorin Chirtoacă sau Valeriu Munteanu vor deveni succesorii săi.

Mihai Ghimpu este președintele PL din 1998. Inițial, formațiunea s-a numit Partidul Reformei, iar în 2005 și-a schimbat denumirea. PL a ajuns în prim-planul politicii din R. Moldova după anul 2007, când Dorin Chirtoacă, pe atunci un tânăr fără experiență politică, a câștigat alegerile pentru funcția de primar al mun. Chișinău. În ultimii ani însă, popularitatea fruntașilor PL a scăzut, în special după ce partidul a făcut alianță și a susținut Partidul Democrat, condus de controversatul politician și om de afaceri, Vladimir Plahotniuc.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Reporter

    PL a fost o benzinărie mai puțin reușită a lui Mișa Ghimpu. S-a trecut și nu există întoarcere. OAMENI BUNI! NU VĂ MAI PIERDEȚI VOTUL CU ASEMENEA EXPERIMENTE. LA ALEGERILE DIN FEBRUARIE TREBUIE SĂ VOTĂM TOȚI PENTRU PARTIDELE ANTIOLIGARHICE PAS ȘI PPDA!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *