Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Angela Merkel o felicită pe…

Angela Merkel o felicită pe Maia Sandu pentru numirea în funcția de premier şi o invită la Berlin

Prin intermediul unui comunicat emis de Guvernul federal, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a felicitat-o pe Maia Sandu pentru ocuparea funcţiei de prim-ministru al R. Moldova.

„Dnă Maia Sandu,

Vă felicit pentru alegerea dvs. Curajul, energia și rezistența personală au contribuit la soluționarea pașnică a crizei constituționale.

Țara dvs. se confruntă acum cu provocări majore politice și economice. Guvernul Germaniei va fi bucuros să vă sprijine în aspirațiile dvs. de a desfășura reforme pro-europene, democratice și orientate spre viitor.

Aș fi bucuroasă să am ocazia să vă primesc în vitorul apropiat la Berlin. Vă doresc mult noroc și succes în sarcinile care vă așteaptă, se arată într-un comunicat emis de biroul de presă şi informare al guvernului federal.

În timpul crizei politice din țară, Germania, împreună cu Marea Britanie, Franța, Polonia și Suedia, au emis o declarație comună prin care și-au exprimat poziția referitor la situația politică de la Chișinău şi au recunoscut formarea majorității parlamentare și alegerea Guvernului Sandu.